moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 13.

ST Mikulás Kupa: „Szép futamokat láthattunk a fiataloktól!”

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség december második hétvégéjén, december 9. és 11. között immáron 30. alkalommal rendezte meg a Short Track Mikulás Kupát, amely az egyik legfontosabb állomás az ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázók versenynaptárjában.

A hazai rendezésű, nemzetközi megmérettetésre előzetesen rekordszámú nevezés érkezett: péntektől vasárnapig 14 ország 30 csapatának közel 330 versenyzője lépett jégre. A házigazda magyar sportolók mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Malajzia, Nagy-Britannia, Németország, Románia, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna gyorskorcsolyázói látogattak el Budapestre, a Gyakorló Jégcsarnokba.

„Összeségében nagyon jó verseny volt, nagyon örültünk, hogy ilyen sokan jöttek el és rengeteg tehetséges fiatalt láttunk versenyezni. Öröm volt látni, hogy a sportág növekedik és az utánpótlás hazai és nemzetközi szinten egyaránt bővül és gyarapodik” – kezdte a háromnapos erőpróba értékelését a fiatalok edzője, Lakatos Tamás.

„A Mikulás Kupa válogatóverseny is volt egyben, a lányok és a fiúk egyaránt jól szerepeltek, szép futamokat láthattunk tőlük. A válogatási elvek és az elért helyezések alapján négyen jutottak be EYOF-keretbe, a világbajnokságra pedig a januári Pannónia Kupa – Danubia Series után hirdetünk keretet.”

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált 2023. január 21. és 28. között Olaszországban, Friuli-Venezia Giuliában rendezik, a junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságnak pedig 2023. január 27. és 29. között Németország, Drezda ad otthont.

A verseny eredményei ide kattintva érhetők el: https://skatesantaclauscup.hu/santa-claus-cup-st/competition/.

HUNSKATE media

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X