moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. július 23.

Téli olimpikon a medence partján

Illusztris vendége volt a magyar férfi vízilabda válogatottnak a horvátok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen. Liu Shaolin Sándor kilátogatott a Hajós Alfréd Uszodába, hogy a válogatottat buzdítsa a horvátok elleni utolsó csoporttalálkozón.

Liu Shaolin Sándor, a rövidpályás gyorskorcsolya kiválósága, hazánk első és eddig egyetlen világbajnoki aranyérmese, a mérkőzés előtt Alfréddal, utána pedig a fiúkkal fotózkodott, és kezet fogott azzal a Szívós Mártonnal, akit egészen meglepő szál fűz a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatotthoz.
2014_07_23_Vizilabdasok_Shaolin_2
A 18 éves Liu Shaolin Sándor először az idei, szocsi téli olimpián szerepelt, ahol 1500 méteren mindössze egyetlen ezreddel maradt le a negyeddöntőről. Nem sokkal később junior világbajnok lett 500 méteren, ami mellé begyűjtött egy ezüst- és két bronzérmet is. Magyarként szintén vízilabda rajongó (édesanyja magyar, édesapja kínai), így örömmel látogatott ki a Hajós Alfréd Nemzeti Uszodába, hogy szurkoljon a világbajnok magyar válogatottnak.

A helyszínre érkezve először mindenki kedvencével, Alfréddal, a kabalával fényképezkedett, majd végigszurkolta, az időnként sokak számára szívinfarktus-közeli állapotokat okozó, mérkőzést.
2014_07_23_Vizilabdasok_Shaolin_3
A végén megvárta a válogatott tagjait, és távozás előtt kezet fogott Szívós Mártonnal is. A válogatott az idei téli olimpiai felkészülésre írt egy motivációs beszédet, amelyet Marci mondott nekik fel hangfelvételre, a nehezebb időszakokban ezt hallgatták vissza a Szocsiba készülő versenyzők.

Szöveg: mvlsz.hu; fotók: mvlsz.hu – Róth Tamás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X