moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. május 7.

Hazánkban forgatják az ISU short track oktatófilmjét

Szerdán és csütörtökön, Budapesten, a Gyakorló Jégcsarnokban forgatja a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a rövidpályás gyorskorcsolya szakág oktatófilmjét. A több napos forgatás eredménye egy minden részletre kiterjedő film lesz, mely a szabályokat nemcsak elmondja, és rajzon illusztrálja, hanem videón a valóságban is bemutatja – a magyar short track válogatott versenyzők által.

A filmen szerepel Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Bácskai Sára, Lóth Dávid Manó, Knoch Viktor, Béres Bence, Burján Csaba, Varnyú Alex, Liu Shaolin Sándor.
2014_05_07_ISU_ST_oktatofilm_forgatas_Gyakorlo_2

Az ISU tagja, Reinier Oostheim a forgatáson elmondta: ” Magyarország nagyon rugalmasan állt a kérésünkhöz, ezért választottuk a felvétel helyszínéül Budapestet. Remek versenyzők és körülmények vártak minket. A végleges anyagot majd Olaszországban szerkesztjük meg. Reményeim szerint az ISU Kongresszusra kész lesz.”

„A szabályok egységes értelmezése a célunk. Korábban ilyen anyag még nem készült, minden ISU tagországnak megküldjük az oktató filmet. A nemzeti szövetségeken keresztül jut majd el az egyesületekhez, edzőkhöz, és nem utolsó sorban a bírókhoz. Szeretnénk elérni, hogy egyértelműek legyenek, és ugyanúgy értelmezzék a szabályokat a világ minden táján. A felvételeken tisztán látszanak majd az előzések, úgy az egyenes szakaszon, mint a kanyar bemenetben, az íven és a kimenetbeli szituációkban. Külön bemutatják a versenyzők a rossz példákat, a szabálytalan előzéseket, és a helyes, szabályosakat is. Így nemcsak azt látják majd a szakemberek, hogy milyen a jó előzés, hanem azt is, hogyan nem szabad csinálni.” – zárta szavait a holland szakember.

A forgatáson részt vett Martos György ISU elnökségi tag, Hugo Herrnhof ISU sportigazgató, Stoytcho G. Stoytchev ISU ST Technikai Bizottság elnök, Reinier Oostheim ISU ST Technikai Bizottsági tag és Telegdi Attila válogatott vezetőedző.
2014_05_07_ISU_ST_oktatofilm_forgatas_Gyakorlo_3
A film elkészítésében a magyar válogatott tagjai segítették a szakemberek munkáját. Heidum Bernadett elmondta, hogy nem volt olyan könnyű dolguk, hiszen az oktató videóban a hibás megoldásokat is szemléltetni kellett, amit direktbe nem olyan egyszerű megvalósítani, mint ahogy azok a versenyeken bekövetkeznek.

Összességében viszont nagyon jól érezték magukat a forgatás alatt és hasznosnak tartják ennek az oktató filmnek az elkészítését a sportág számára.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X