moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. október 25.

Taroltak a juniorok Rostockban

Október 20. és 22. között a rostocki Hanse Cup nemzetközi versenyen szerepeltek a junior világkupák és a junior világbajnokságra készülő junior rövidpályás korcsolyázóink. A háromnapos németországi megmérettetés igazi magyar éremesővel zárult.

Összesen 24 érmet (8 arany, 8 ezüst, 8 bronz) hozott el a magyar csapat.

„Rostockba a junior világkupákra utazó csapattal, és egy-két versenyzővel kiegészülve utaztunk el. Annak a reményében indultunk útnak, hogy egy jó versenyt tudunk futni egy igazán erős nemzetközi mezőnyben. Sajnos az erős nemzetközi mezőnyből csak nemzetközi mezőny lett, lehetett volna jobb is, de a gyerekek még így sem vették félvállról“ – vezette fel a németországi viadalt Lakatos Tamás, a juniorválogatott vezetőedzője. 

„Nagyon-nagyon szépen helyt álltak a fiatalok, szinte valamennyi korcsoportban. A lányok és a fiúk oldaláról több távon is, és összetettben is sikerült megnyernünk a versenyt. Azt gondolom, hogy felkészülési versenynek remek volt. Megyünk tovább a Világkupa felé vezető úton és majd meglátjuk, hogy ott mire lesz ez elég. Egy versenyzőnk se volt, akire azt mondanám, hogy kiemelkedően jól ment, viszont olyan sem volt, aki kiemelkedően rosszul futott volna. Granasztói Ádámot három távból kettőben kizárták, azt egy kicsit sokallom. Egy célba érkezés miatt, 1000 méteren pesdig egy kétes eset miatt. A rajtoknál nagyon sok figyelmeztetéstkaptunk, ezeken javítanunk kell. Ismerjük a hibákat és ismerjük a pozitívumokat, ezekből próbálunk majd egy egészet gyúrni a Világkupára. Úgy gondolom, hogy kiválóan teljesítették a versenyt, büszke vagyok rájuk, jó volt ott állni a palánk mellett!” – zárta büszkén az értékelését Lakatos Tamás. 

EREDMÉNYEK – HANSE CUP                                                                             Rostock, Németország 2023.10.20-22.

Junior B 

500m

Női – Haltrich Luca 1., Nógrád Panka 2., Szigeti Dóra 3.

Férfi – Major Dominik 1., Hallossy Dominik 3.

1000m

Női – Haltrich Luca 1., Nógrád Panka 2., Szigeti Dóra 3.

Férfi – Major Dominik 1.

1500m

Női – Haltrich Luca 1., Szigeti Dóra 2.

Férfi – Major Dominik 1.

Junior A és senior

500m

Női – Dobrán Flóra 3.

Férfi – Gerecse Ádám József 2., Czank-Varga Benjamin 3.

1000m

Női – Somogyi Barbara 1., Schönborn Melinda 2. 

1500m

Női – Schönborn Melinda 1., Somogyi Barbara 2., Dobrán Flóra 3.

Férfi – Wu Jia Wei Dávid 2., Gerecze Ádám József 3.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X