moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. október 26.

30. jubileumához érkezik a Csizmadia Trophy

Immáron 30. alkalommal – 2023. október 27. és 29. – között rendezik meg az utánpótláskorú rövidpályás gyorskorcsolyázók rangos versenyét, a Csizmadia Memorial Trophyt, amely az idén új ízben kiírt Magyar Kupa-sorozat első állomása is egyben.

Az emlékverseny az 1994-ben, fiatalon elhunyt Csizmadia Ferenc (1951-1994) gyorskorcsolya, és rövidpályás gyorskorcsolya edző emlékére hozták létre a közeli családtagok kezdeményezésére, egy kiváló sportszakember emléke előtt tiszteleg. Az életét a sportnak szentelő edző a hosszútávfutó sportkarrierje után, az 1980-as évektől kezdett el komolyan a gyorskorcsolyával foglalkozni. Néhány évvel később egy holland kapcsolat révén áttért a short trackhez is, és komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy a sportág meghonosodjon hazánkban. A Városligeti Műjégpályán korcsolyázó lelkes gyerekekből sokan kedvet kaptak a sportághoz, így egy budapesti egyesület megalapításával és több vidéki egyesület csatlakozásával, valamint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség támogatásával elindult a sportág hazai fejlődése és versenyszerű tevékenysége nemzetközi szinten is.

Csizmadia Ferenc mind nagypályás, mind rövidpályás gyorskorcsolyában többszörös országos bajnokokat nevelt, emellett pedig nemzetközi szinten is felfigyeltek rá. A 1990-es évek elején francia és holland gyorskorcsolyázók jöttek Magyarországra edzőtáborozni, azért, hogy közös felkészülésen vegyenek részt a magyar korcsolyázókkal. Tevékenyen részt vett a Testnevelési Egyetem szakedző képzéseinek elindításában. A családi vonal sem ért itt véget, hiszen lánya, Csizmadia Ildikó az FTC short track szakosztályának edzője, unokája pedig jelenleg is a 2023/2024-es szezon Világkupa-sorozatának első két, montreali fordulóján versenyez a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott újdonsült tagjaként.

Felejthetetlen alakját méltó módon ápolja a magyar korcsolyacsalád, hiszen immáron 30. alkalommal kerül megrendezésre a rangos nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya-verseny, a Csizmadia Kupa. A székesfehérvári, valamint a debreceni helyszínek után a jubileumát ünneplő verseny idén visszaköltözött a fővárosba: péntektől-vasárnapig 9 ország 19 egyesületének 234 versenyzője lép jégre a Gyakorló Jégcsarnokban.

Várunk mindenkit szeretettel, a belépés díjtalan!

További információk

Élő közvetítés – Péntek

Élő közvetítés – Szombat

Élő közvetítés – Vasárnap

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X