moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 13.

Sziliczei-Német Rebeka Európa-bajnoki bronzérmes!

Sziliczei-Német Rebeka pályafutása első egyéni érmét nyerte 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságának második, szombati versenynapján. Kónya Zsófia negyedik lett.

Mint arról korábban beszámoltunk, január 12. és 14. között Lengyelország legnagyobb kikötővárosa, Gdansk ad otthont az ISU Short Track Európa-bajnokságnak. A magyar színeket Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka, Tóth Eszter, Csizmadia Márk, Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel képviseli.

A második versenynapon már érmeket is osztottak, női 1500 méteren Sziliczei-Német Rebeka a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Kónya Zsófia negyedik lett.

„Nagyon örülök az éremnek, de nagyon vegyes érzelmek kavarognak bennem ebben a pillanatban. Úgy érzem, hogy már régóta kijárt egy jobb eredmény egyéniben is számomra. Sokszor azonban nem úgy alakultak a lapok osztásai, hogy nekem kedveztek volna, de most úgy érzem, hogy végre igenis nekem kedvezett!” – fogalmazott boldogan Rebeka.

A Ferencváros 24 esztendős korcsolyázója két világklasszist, a holland Xandra Velzeboert (6.), valamint a belga Hanne Desmetet (7.) is megelőzte. A női 1500 méteres táv döntője ide kattintva nézhető vissza. 

„Nem egy szokványos A-döntőn vagyok túl, de talán ez a futam jellemzi leginkább a mi sportunkat, a jég csúszik és bármi megtörténhet, sohasem lehet előre tudni a végeredményt. A jó taktikának köszönhetően jókor voltam jó helyen, az ütközésekből kimaradtam, ezért okos és taktikus versenyzéssel bekerültem az A-döntőbe, ahol úgy gondolom, hogy szintén jól helyezkedtem. Természetesen vannak nekem is hiányosságaim – akár erőnlétben -, de ha nem lettem volna abban az adott helyzetben és adott pozícióban, akkor nem ez az eredmény született volna. Boldog vagyok!”

A szombati versenynap zárásaként a női, valamint a férfiváltónak szurkolhattunk. A lányok egy sajnálatos esést követően a B-döntőben futhatnak holnap, míg a férfiak Jászapáti Péter kivételesen bravúros hajrájával kiharcolták az A-döntőt, így ők az érmekért folytathatják a küzdelmet.

A harmadik, egyben utolsó versenynapot az 1000 méteres futamok, valamint a váltók (női, férfi, vegyes) döntői zárják.

EREDMÉNYEK

 ISU Short Track Európa-bajnokság, 2. nap

Lengyelország – Gdansk, 2024. január 12-14.

Női 1500m

Sziliczei-Német Rebeka 3., Kónya Zsófia 4., Somodi Maja 15.

Férfi 1500m

Jászapáti Péter 10., Bontovics Balázs 13., Csizmadia Márk 35.

Női 500m

Somodi Maja 10., Kónya Zsófia 12., Bácskai Sára Luca 15.

Férfi 500m

Tiborcz Dániel 17., Nógrádi Bence 22.

Az Európa-bajnokság programja és eredményei ide kattintva érhetők el.

A háromnapos kontinensviadal szombati és vasárnapi versenynapját az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti. 

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X