moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. szeptember 19.

Szezonrajt a korcsolyázóknál – új SEAT-flottával az utakon

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Porsche Hungaria együttműködésének köszönhetően ismét SEAT márkájú személyautók könnyítik meg a válogatott korcsolyázók, valamint a szakmai stáb felkészülését és munkáját a következő egy esztendőben. A vadonatúj SEAT Ateca gépkocsik ünnepélyes átadására szeptember 19-én, kedden a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott sajtónyilvános edzésével egybekötött sajtótájékoztatón került sor a Gyakorló Jégcsarnokban.

A SEAT immáron hatodik éve, 2017 óta elkötelezett támogatója a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek. A hazai márkaképviselet a 2023/24-es szezonban is 15 autóból álló flottát biztosít a szövetségnek. A kocsikat short trackes és műkorcsolyás motívumok díszítik.

Óriási segítséget jelent számunkra a SEAT támogatása, hiszen a válogatott keretek igencsak zsúfolt program alapján dolgoznak, számít tehát az, hogyan és milyen körülmények között, illetve egyáltalán odaérnek-e az edzőtáborokba vagy a versenyekre – emelte ki a hosszú évekre visszanyúló együttműködés egyik fontos pillérét Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.

„Ez a kapcsolat tulajdonképpen a hasonlóságot szimbolizálja: ami a SEAT-ot és a CUPRA-t, az a rövidpályás gyorskorcsolyát is jellemzi. Fiatalos, dinamikus, gyors és dizájn szempontjából is rendkívül igényes autó. Ilyenek a mi versenyzőink is, hiszen a jégen bizony jól mutatnak ők is, dinamikusak, fiatalok, gyorsak és erőteljesek, mégis könnyedek. Ezt találta meg bennünk a SEAT – ezúton is nagyon szépen köszönjük a támogatást, nagyon nagy segítséget jelent számunkra!” – zárta gondolatait Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

„Ez egy igen gyümölcsöző együttműködés, hiszen immáron hatodik éve támogatjuk a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget. A SEAT márka szívesen támogat olyan sportágakat, melynek sportolói kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebbe az együttműködésbe akkor kapcsolódtunk be, amikor felfelé ívelő pályára került a sportág és sorra jöttek a jobbnál jobb eredmények, beleértve az első téli olimpiai aranyérmet is. Nagyon szerencsések vagyunk, mert újabb mérföldkőhöz érkeztünk, az általunk biztosított gépjárműflottát ugyanis lecseréltük, mindez pedig azt jelenti, hogy szeptembertől vadonatúj SEAT Ateca gépkocsikkal szelhetik az utakat a sportolók. Ezzel segítjük és támogatjuk őket a mobilitásban, mint mobilitási partner” – fogalmazott büszkén Rozgonyi Ádám, a SEAT magyarországi márkaigazgatója.

A fotókat Kovács Anikó készítette.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X