moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. május 1.

Sportország SC a hónap műhelye

A Szocsi olimpikon Liu Shaolin Sándor nevével fémjelzett Sportország SC rövidpályás gyorskorcsolyázói, márciusi teljesítményük alapján, szerdán a MOB székházában átvették „A hónap műhelye” – díjat és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon-sportszer vásárlási utalványt.

Az eseményen a MOB részéről részt vett Tóth József, a MOB Utánpótlásosztályának vezetője.

A márciusi “a hónap műhelye” győztes Sportország SC Bánhidi Ákos vezetésével 2009 óta foglalkozik rövidpályás gyorskorcsolyázókkal, azaz short trackes fiatalokkal. A klub egyik legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor, aki tagja volt februárban a XXII. Téli Olimpiai Játékokra utazó 16 fős Magyar Csapatnak is.

A fiatalok a MOB, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu közös díját márciusi eredményük alapján nyerték, a közönségszavazással megelőzve a Statisztika PSC leány asztalitenisz-szakosztályát és a Dynamic Karate SE-t. Az idei harmadik díjra a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is több száz jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők.

Liu Shaolin Sándor márciusban világbajnoki címet nyert, a 18 esztendős versenyzője a törökországi junior vb-n 500 méteren bizonyult a legjobbnak, 1000 méteren bronzérmes lett, míg a 3000 m-es váltó tagjaként ezüstéremmel térhetett haza. A négyes tagja volt még két klubtársa is az öccse, Liu Shaoang, Varnyú Alex.

Posfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója örömteli bejelentést tett a díjátadón, miszerint ezentúl a közönségszavazatok győzteseit is szeretnék jutalmazni 100 ezer forintos Decathlon-sportszer vásárlási utalvánnyal. Ezt visszamenőleg az ez évi három győztes az Atomerőmű SE (cselgáncs, Paks – január), az Arashi Karate SC (Budapest – február) és a Statisztika PSC (asztalitenisz, Budapest – március) is megkapja.

A korcsolyasport egyesületeinek érdemes odafigyelni erre a lehetőségre. A közönségszavazás lehetőséget nyújt a 100 ezer forintos utalvány elérésére.

Az áprilisi teljesítmények alapján május 5-ig lehet jelölni az év negyedik hónapjának díjazottjára ITT.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X