moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 25.

Junior Európa Kupa 2014: Egy arany, két ezüst, egy bronz összetettben

Fotó: Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca Szófiában

Hétfőn érkezett haza Bulgáriából a 10 fős magyar junior short track csapat, mely az Európa-kupán szerepelt. A 4 lány és 6 fiú nagyon szép eredménnyel fejezte be a versenyt és ezzel együtt a szezont is.

Jászapáti Petra arany, Bácskai Sára Luca és Liu Shaoang ezüst, míg Kovács Kitti bronzérmet szerzett összetettben.

Az egyes távokon is sikeresek voltak a magyar fiatalok.

A Junior C kategóriát kisajátították maguknak a magyar lányok. Összetett első Jászapáti Petra (SZKE), és összetett második Bácskai Sára Luca (SPSC)! Petra távonként két első és egy 5. helyet szerzett, míg Sára két második és egy hatodik hellyel végzett. Ugyanitt Matyók Adrienn (PKSE) 13. lett.

A Novice A lányoknál Kovács Kitti (SPSC) összetett 3. helyet ért el. 777 méteren 1., míg 500 méteren harmadik lett.

Junior B fiúknál Liu Shaoang (SPSC) összetett második helyet szerzett, ami annak fényében különösen szép eredmény, hogy a verseny alatt gondja volt a pengéjével, ami miatt ki is csúszott.

Novice A fiúknál Kmetykó Péter (TKKSE) az összetett 7. helyén fejezte be a versenyt.

A fiúk Junior C korosztályában Kovács Kornél (SPSC) 500 méteren harmadik helyet szerzett, míg az összetettben 7. helyen zárt. Sziklási András (SPSC) 13. helyen zárt.

Junior A fiúknál Varnyú Alex (SPSC) összetett 8. míg Cakó Dávid (TKKSE) 12. lett.

A váltók versenyében a lányok döntőbe jutottak és negyedikek lettek. A lány váltót az oroszok nyerték a hollandok és a franciák előtt. Jól mutatja az erőviszonyokat, hogy a fiú váltó dobogóján ugyanazok a nemzetek, ugyanabban a sorrendben álltak, mint a lányoknál. A fiú negyedik viszont Olaszország lett, miután a mieinknek nem sikerült a döntőbe jutás.

Szabó Krisztián, csapatvezető: „Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Előzetesen dobogós helyezéseket vártunk, amit öt alkalommal sikerült elérnünk. Jászapáti Petra teljesítménye mindenképpen kiemelendő! Ezüst és bronzérmeseink is szépen és eredményesen versenyeztek. Liu Shaoang érme lehetne fényesebb, azonban, sajnos volt két kicsúszása, melyet a korcsolyapenge hibája okozott, emiatt ez most nem sikerült. Több versenyzőnk egyéni és országos csúcsokat is elért, így azt gondolom, mindenki számára voltak sikeres versenytávok és mindenkit dicséret illet a végső eredményért, legyen az időeredmény vagy helyezésben megmutatkozó eredmény. Női váltónk 4. helyével is elégedettek lehetünk, hiszen egy rendkívül fiatal csapattal álltunk rajthoz. 3-4 évvel idősebb versenyzőkkel kellett felvenniük a versenyt, így eredményük mindenképpen figyelemreméltó.” – összegezte az Európa-kupát Szabó Krisztián, csapatvezető, korábbi olimpikon.

Az Európa-kupával véget ért a 2013-14-es junior short track szezon. A szezonban és a két legutóbbi világversenyen, a junior világbajnokságon és az Európa-kupán is, eredményesen szerepeltek a magyar fiatalok. Szép volt lányok és fiúk!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X