moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. október 18.

Short Track: Liu Shaolin nyerte az 1500-at Heerenveenben

Hétvégén rendezik Hollandiában a szezonnyitó rövidpályás gyorskorcsolya versenyt, az Invitation Cup-ot. A magyar csapatban Heerenvvenben 5 nő, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, és 5 férfi, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex, Burján Csaba, áll rajthoz.

A női mezőnyben 7, míg a férfiaknál 9 ország versenyzői vesznek részt.

Szombaton az előfutamokat rendezték meg, illetve az 1500 méteres távon a döntőket is. Ezen a távon a nőknél Kónya Zsófia 9., míg Keszler Andrea 11. lett. A férfiaknál Liu Shaolin Sándor megnyerte a távot, míg Knoch Viktor 4. lett. Liu Shaolin eredménye 2:21.119, ezzel maga mögé utasította a második helyen végző Whelbourne-t Nagy-Britanniából, és a harmadik helyen záró hazai Breeuwsma-t. A győztes jó formáját mutatja, hogy mindegyik futamából az első helyen ment tovább.

Vasárnap az 500 méteres negyeddöntőkben három magyar lányért szurkolhatunk, nevezetesen Keszler Andreáért, Kónya Zsófiáért, és Jászapáti Petráért. A fiúknál szintén három a magyar igazság: Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, és Liu Shaoang állhat rajthoz.

1000 méteren a nőknél Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, a férfiaknál Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang által leszünk érdekeltek.

A váltó döntőkben, ezúttal a férfi váltónknak drukkolhatunk. Az olasz, az angol, és a hazai váltókkal a Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján négyes méri össze tudását.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X