moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. október 19.

Knoch nyerte az 500-at, Liu Shaolin az összetettet

Vasárnap az 500 méteren férfi döntő dobogójának tetejét sajátították ki a magyar legények Hollandiában. Knoch Viktor a dobogó legtetején végzett, míg Liu Shaolin Sándor második lett.

Érdekesség, hogy Liu Shaolin a döntig 4 futamot nyert meg, épp az utolsóban szorult második helyre. Knoch az első három futamot nyerte, az elődöntőből második helyen ment tovább, de a legvégén, a legfontosabb futamban ismételten diadalmaskodott. Szép volt fiúk!

A női 500 méter döntőiben nem voltunk érdekeltek.

1000 méteren egy második helyet gyűjtöttek be a mieink, Liu Shaolin Sándor lett második a nagy-britanniai Whelbourne mögött. Lányaink ezúttal nem jutottak szóhoz a döntőben 1000-en.

A váltók versenyeiben végül mind a lányok, mind a fiúk rajthoz álltak. A nőknél a Keszler, Kónya, Jászapáti, Bácskai négyes az ötödik legjobb időt érte el, a míg férfiaknál a Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján váltó a második legjobb idővel zárt a házigazda Hollandok mögött.

A két napos verseny végén összetettben a nőknél legjobb versenyzőnk Kónya Zsófia lett, aki 14. helyen zárt a 31 főt számláló mezőnyben.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor első, míg Knoch Viktor harmadik helyen végzett – 48 induló közül.

A magyar short track csapat a következő napokban egy nemzetközi edzőtáborban készül az idei első világkupára.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X