moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. március 6.

Remek kezdés

Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is száz százalékos teljesítménnyel zárta a dordrechti short track világbajnokság pénteki napját.

Hárman – mind a hármat.
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Jászapáti Petra pedig száz százalékosan teljesített pénteken Dordrechtben, vagyis mindhárom távon a világbajnokság döntős programjában szoríthatunk nekik!

A Liu testvérek sokkal magabiztosabban, sokkal lazábban versenyeztek, mint január végén a gdanski kontinensviadalon, de ezen ne csodálkozzunk, hiszen mindketten átestek a koronavírus-fertőzésen, ráadásul mindketten kétszer is.
Ez volt az, ami elég erőteljesen látszott az Európa-bajnokságon, mert hiába klasszis valaki, ha a betegség és a leállás miatt kimaradt majdnem ötven nap a felkészülésből – ilyenkor rendszerint jön egy pont a jégen, amikor elfogy az erő…

Az Eb óta viszont zökkenőmentes volt az egész csapat felkészülése, s ez az, aminek az eredménye megmutatkozott a dordrechti jégen.

Jászapáti Petra is „megismerkedett” közelebbről a koronavírussal: világbajnoki ezüstérmes short trackesünk éppen a januári Eb előtt néhány nappal fertőződött meg.
„Annyira jó volt újra versenyezni, és többen mondták, milyen jól csúsztam a jégen. Öröm ezt hallani, mert éppen az volt a célom, hogy végre újra lazán korcsolyázzak. Persze, elfáradtam, de a pénteki selejtezők során nem szabad semmit a zsákban hagyni, hiszen ha nem jutsz tovább, elrontod a szombatodat és a vasárnapodat is” – mondta el Jászapáti Petra.

„Egyértelműen léptünk előre, látszik, hogy az elmúlt egy hónapban sem sérülések, sem betegségek nem törték meg az edzéseket. A fejlődés nyilvánvaló, a megerősítés mindig jól jön, ám nem szabad hátradőlnünk, hiszen nagyon kemény futamok várnak ránk a világbajnokság szombati és vasárnapi napján” – értékelt Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere.

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X