moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. március 6.

Liu Shaoang világbajnok!

Fantasztikusan futott ötszáz méteren Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolyázók dordrechti világbajnokságán, a döntőben pedig egész napi teljesítményére rátett még egy lapáttal, és megszerezte pályafutás első vb-címét.

Szenzációs nap Dordrechtben: megszületett a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás második világbajnoki aranyérme – Liu Shaoang jóvoltából.
A fiatalabbik Liu minden futamát megnyerte a legrövidebb távon szombaton, így a fináléban az egyes pályáról indulhatott: rajt-cél győzelmet aratott.

„Tudtam, hogy a mellőlem rajtoló Szemjon Jelisztratov nem túl jól startol, így az volt a taktika, hogy minél jobban elmenjek tőle. Ez bevált, kellett vagy három kör, mire az orosz utolért. A palánk mellett állt a bátyám, Shaolin, ő végig biztatott, kiabált, s őt jól is hallottam, mert ahol ő állt, nem kötelező a maszk viselete, míg az edzőnkön, Linán ott volt a maszk, ő kevésbé hallottam – mondta el a nap végén az újdonsült világbajnok. – Nagyon boldog vagyok, hogy itt a nyakamban a világbajnoki aranyérem, de egyelőre nem ünnepelhetek, mert vasárnap még kemény futamok várnak rám. Őszintén remélem, hogy a záró nap még szebb lesz, mint a szombati volt.”

Eredmények

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X