moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. július 31.

„Megtisztelő volt a hollandokkal edzeni!”

Július 10. és 20. között Budapesten, a Gyakorló Jégcsarnokban készült a holland nemzeti rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott. A vendégek a tíznapos edzőtábor során több alkalommal is együtt készültek a vendéglátó magyar válogatottal.

Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója és Nicholas John Gooch, a női válogatott vezetőedzője elégedetten beszélt a közös munkáról.

Nagyon fárasztó hetek vannak a hátunk mögöttünk, de így is terveztük meg a programot, melyre a holland válogatottal közös edzések csak rátettek még egy lapáttal. Egy régi és kikövezett, jó baráti kapcsolatunk van a hollandokkal, ezért nagyon örültünk, hogy eljöttek hozzánk edzőtáborozni, valamint annak, hogy ennyire nyitottak voltak a közös munka iránt. Nagyon megtisztelő volt számunkra, ugyanakkor kíváncsi voltam, hogyan fognak zajlani az edzések. Ezt a létszámok optimalizálásával sikerült jól megvalósítanunk és voltak olyan napok is, amikor akár 25-en voltunk fent a jégen. Azt kell mondanom, hogy rendkívül komoly hatásfokú edzéseket tudunk végrehajtani, mind a mennyiség, mind az intenzitás szempontjából – tekintett vissza Bánhidi Ákos.

Ilyenkor óhatatlanul bekerül a képbe az is, amikor bizonyos körülmények között a fiatal sportolók összekerülnek – és mint a szabadjára engedett lovak –, mindenki meg akarja mutatni a másiknak, hogy mire képes. Ez egy olyan plusz színt adott hozzá az edzésekhez, ami jobbnál jobb teljesítményre sarkallta a versenyzőket, mind a magyar, mind a holland oldalon. Ez a mentalitás kísérte végig ezt a 10 napot. Összegzésül azt tudom tehát mondani, hogy fantasztikus időszak volt, amíg itt voltak. Kiváló edzéseket tudunk végrehajtani és külön öröm, hogy szóba került, hogy a világkupák előtt ismét közösen menjünk fel a jégre. Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, akik segítettek a jég megfelelő prezentációjában, valamint az egyéb szervezési feladatokban, hogy a holland csapat a lehető legjobban érezze magát itt nálunk – értékelte a közös felkészülést Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya szakág sportigazgatója.

Mi elsősorban a női csapattal edzettünk, összesen kétszer ezalatt a 10 nap alatt, de úgy gondolom, hogy ez mind nagyon hasznos volt számunkra. Izgalmas volt közösen végrehajtani a feladatokat. Új energiákat és egy kis versenyszellemet csempésztek a lányok az edzésekbe, hiszen a holland csapat mégiscsak az egyik legjobb és legerősebb ellenfél. Ez adott egy plusz intenzitást a kicsit repetitív felkészülésbe, új impulzusok érték a lányokat, ráadásul olimpiai- és világbajnokokkal tudtak együtt edzeni, ami nagyon pozitív hatással volt rájuk nézve. Összességében úgy gondolom, hogy nagyon jó élmény volt ez mindkét csapat számára, ezzel a lendülettel folytatjuk a felkészülést és vágunk neki a következő fázisnak – osztotta meg gondolatait Nicholas John Gooch, a női válogatott vezetőedzője.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X