moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 24.

Itt az első ISU Junior Short Track Világkupa

November 25. és 26. között a hollandiai Leeuwardenben rendezik, az idén először bevezetett ISU Junior Short Track Világkupa-sorozat első állomását.

A magyar csapat:

Nők: Dobrán Flóra, Nógrádi Panka, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura. Tartalék: Haltrich Luca.

Férfiak: Czank-Varga Benjamin, Csizmadia Márk, Granasztói Ádám, Major Dominik, Wu Jia Wei Dávid. A második fordulón Gerecze Ádám József csatlakozik a csapathoz, Granasztói Ádám helyére.

 „A nevezési listát elnézve egy nagyon erős versenyre számítok és sajnos van egy félelmem, hogy nagyon fog hiányozni, a kimaradt Bormioi verseny. Ez lesz az első, valaha megrendezett junior világkupa. Nem szeretnék nagyon előzetes esélylatolgatásokba bocsátkozni, de azt hiszem, hogy a meló nagy részét a gyerekek tisztességgel elvégezték, és úgy gondolom, hogy egészen jól fel tudtunk készülni erre a versenyre. Hogy mire lesz ez elég, az majd ott fog kiderülni, de sok lehetőségünk lesz, ugye a négy egyéni táv, valamint a mix-váltó. Mindenképpen szeretnénk nagyon szépen szerepelni mind a két világkupán” – fejtette ki gondolatait Lakatos Tamás, a junior-válogatott vezetőedzője.

A verseny programja.

HUNSKATE MEDIA

 

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X