moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 27.

Short Track: túl az első Junior Világkupa-fordulón

November 25. és 26. között, Leeuwardenben került sor előszőr az ISU Junior Short Világkupára, melynek első, hollandiai állomását sikeresen teljesítették a magyar csapat versenyzői.

Úgy érkeztünk a versenyre, hogy nem igazán tudtuk milyen felhozatalra számíthatunk és egy rendkívül erős mezőny gyűlt össze, ugyanis a világ legjobb nemzetei képviseltették magukat” kezdte értékelését Lakatos Tamás, a junior short track-válogatott vezetőedzője.

„Jelen volt Japán, Kanada, Kína, Korea és az Európa legjobbjainak számító olaszok, hollandok, franciák és mi is természetesen.  Mi még idén sajnos nem voltunk nagy nemzetközi versenyen, ezért voltak fenntartásaim, hogy a felkészülésünk mire lesz elég, ezzel együtt azt gondolom, hogy az, hogy a 10 versenyzőnkből 8 mindegyik távon bejutott a legjobb 20-ba, ez kezdetnek nem rossz. Az, hogy többen tudtak B-döntőt futni és nyerni, valamint a váltónk is B-döntőt nyert, ezek mind elégedettségre adnak okot. Természetesen vannak hibák, rutintalanságok, amiket, ha kijavítunk, akkor több A-döntős helyezés, valamint esetleg egy éremre is számíthatunk a közeljövőben. Azt éreztem, hogy egy kicsit meg voltak feszülve a versenyzőink és nagy volt a lámpaláz, de így, hogy túl vagyunk az első fordulón, azt remélem, hogy a másodikon legalább így, vagy egy picit jobban tudnak szerepelni. Amit nagyon hiányolok és amiben nagyon jók lehetnénk, az a nemenkénti váltó. Az sajnos a résztvevők sokasága miatt törlésre került a programból, ezt kifejezetten hiányolom, mert nagy szükség lenne rá a junior világbajnokság szempontjából.”

„Voltak olyan momentumok, amiknek kifejezetten örültem, több távon is sikerült megnyernünk a B-döntőket, ezekben volt olyan is, ahol az első-második helyet sikerült elhoznunk. Panka nagyon szépen szerepelt 500 méteren, nagyon jól korizott a Lora is 1500 méteren. Ezek mind bizakodásra adnak okot, de vannak még azért olyan pontok, amikkel elégedetlenek vagyunk. Ezeket megpróbáljuk kijavítani a hétvégére” – zárta gondolatait Lakatos Tamás.

A csapat ma még a jól megérdemelt pihenőnapját élvezi, de délután már egy átmozgató edzéssel megkezdik a felkészülést a következő fordulóra, melyet december 2. és 3. között rendeznek, ismét Leeuwardenben.

EREDMÉNYEK

ISU Junior Short Track World Cup #1

Hollandia – Leeuwarden, 2023. november 25-26.

Női 500m

Nógrádi Panka 6., Dobrán Flóra 12., Szigeti Dóra 18.

Női 1000m (1)

Szigeti Dóra 13., Dobrán Flóra 15., Nógrádi Panka 16.

Női 1000m (2)

Végi Diána Laura 6., Schönborn Melinda 7., 

Női 1500m

Végi Diána Laura 4., Schönborn Melinda 11.

Férfi 500m

Wu Jia Wei Dávid 11., Czank-Varga Benjámin 30., Granasztói Ádám 32.

Férfi 1000(1)m

Granasztói Ádám 9., Czank-Varga Benjámin 31.

Férfi 1000m (2)

Csizmadia Márk 9., Major Dominik 15.

Férfi 1500m 

Wu Jia Wei Dávid 20., Major Dominik 21., Csizmadia Márk 39.

Mix-váltó

Team Hungary 6. 

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X