moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 2.

Itt a Mikulás!

Pazar futamok, remek szervezés, nagyszerű hangulat és megannyi magyar érem – ez volt a Short Track Santa Claus Cup a Gyakorló Jégcsarnokban.

Hosszú hagyományra tekint vissza a Santa Claus Cup – a mindig december elején megrendezésre kerülő versenyen a fiatal short trackesek kerülnek a középpontba: számukra kiváló versenyzési lehetőséget jelent a viadal, mert amellett, hogy a hazai riválisokkal újfent csatázhatnak egyet, megküzdhetnek a nemzetközi mezőny egy-egy jelesebb képviselőjével is.

Ha pedig már a hagyományokat emlegettük: ez nemcsak a versenyzőket és az edzőket, hanem a szervezőket is kötelezi, ennek megfelelően évről évre valami újdonsággal „jelentkeznek” a rendezők.

Hogy a Gyakorló Jégcsarnokban ilyenkor több sarok, minden plakát a Mikulást hirdeti, már-már megszokott, ahogy az is, hogy a versenybírók is mikulássapkával a fejükön dolgoznak a jégen. Idén a jégcsarnok előtt forró italok és finom ételek várták mindazokat, akik kilátogattak a versenyre, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozással is meglepte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség.

Mindenkinek lehetősége adódott arra, hogy csatlakozzon a nagy sikerű jótékonysági akcióhoz: A Gyakorló Jégcsarnokban sokan vittek magukkal játékot, könyvet, ezeket a MOKSZ a Mikulásgyár részére juttatja el hamarosan.

„Évek óta fontos verseny ez számunkra, alapvetően a kisebbeknek és a kisebbekről szól. Számunkra kiváló lehetőséget jelent ez a kupa, ráadásul kiváló körülmények között versenyezhetnek fiataljaink. A környező országok közül a miénk a legjobb csarnok, ezt nem az elfogultság mondatja velem, például a védőmatracokból is látszik, hogy mi komolyan veszünk minden versenyt, és igyekszünk minden téren a legmagasabb színvonalat biztosítani” – mondta el Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazati igazgatója.

A szervezés terén is látható a fejlődés évről évre. Köszönjük az FTC-nek, mint társszervezőnek a közreműködést. Persze, vagy éppen hála istennek, a sportágunk szakmai fejlődésével nem tudunk lépést tartani, és elsősorban arra is törekszünk, hogy az eredmények, és ne a külsőségek határozzanak meg minket, de azért utóbbira is odafigyelünk. A verseny során sorban állítottak meg a szurkolók, a külföldi és magyar edzők, a versenyzők, a családtagok, hogy ilyen hangulatú versennyel még nemigen találkoztak. Egyöntetű volt a vélemény, hogy kiváló a szervezés, így minden adott a jó versenyre. Erre büszkék lehetünk, ahogyan arra is, hogy az utánpótlásbázisunk évről évre nő, sok tehetséges fiatal bontogatja a szárnyait a hazai jégpályákon.”

A háromnapos short track Santa Claus Cup, amelynek kiemelt támogatója a Városligeti Sportmozgalom volt, után a műkorcsolyázók és a jégtáncosok lépnek a reflektorfénybe: hétfőtől vasárnap a Gyakorló Jégcsarnokban a szakág hasonló elnevezésű versenye zajlik.

Eredmények

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Gémesi Balázs 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X