moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 27.

Héraklész Gála – 2023 legjobb utánpótláskorú sportolóit díjazták

Január 26-án, pénteken a Millenárison adták át a 2023-as esztendő legjobb utánpótláskorú sportolóinak járó díjakat a XXI. alkalommal megtartott Héraklész Gálán. Az ünnepségen összesen 135 fiatalt részesítettek elismerésben.

A Millenárison megtartott eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, a 2001-ben indult Héraklész Program nagyon sikeres, hiszen rengeteg kiválóságot adott a magyar sportnak. Hozzátette: „olyan fiatalokat is köszöntünk most, akiktől a párizsi olimpián is várhatunk meglepetést”. Kiemelte: távlati céljuk, hogy egymást bátorító közöséggé formálják a héraklészes sportolókat.

Az államtitkár, valamint Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese is beszélt arról, hogy megújították a Héraklész Programot, amely többek között új logót és arculatot kapott. Ezen kívül bővítették a fiatal sportolók egészségügyi és oktatási támogatását, fejlesztik a kommunikációt, valamint elindították a program közösségi médiafelületeit.

Az egyéni sportágak női csapat kategóriájában megosztott első, második és harmadik helyet hirdettek. Díjazták a 2023. januárjában, Drezdában megrendezett ISU Short Track Junior Világbajnokságon váltóban bronzérmet nyerő magyar női junior rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjait és szakmai stábját is. Kitüntetésben részesült: Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra és Tóth Eszter, valamint Lakatos Tamás, Knoch Balázs, Knoch Viktor és Szöllősi Szabolcs.

A női egyéni sportágak csapat kategóriájának dobogósai:

1. hely

Kajak-kenu-csapat (C2 500m)

Kiss Ágnes Anna, Molnár Csepke

Kardcsapat (vívás)

Battai Sugár Katinka, Csonka Dorottya, Keszei Kira, Spiesz Anna

2. hely

Öttusa váltó

Basa Lili, Tóth Dorka Sára

3. hely

Rövidpályás gyorskorcsolya váltó

Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Tóth Eszter

Sportlövőcsapat (pisztoly)

Domsits Olívia Ditta, Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam

Vitorláscsapat

Fehér Boróka, Fehér Szonja

MTI / HUNSKATE Media

Borítókép: Nemzeti Hírügynökség

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X