moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 30.

Fiatalok, előre!

Nyolc junior short trackes képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig tartó bormiói korosztályos világbajnokságon.

Már a csapatba kerülésért is nagy volt a harc – ez is mutatja a magyar short track erejét –, péntektől újabb harc következik, de immár a nemzetközi csatatéren. 

A kiválasztottak, vagyis Jászapáti Péter (SZKE), Nógrádi Bence (FTC), Szász Attila (MTK) és Talabos Attila (MTK), valamint Dobrán Flóra (MTK), Somodi Maja (SZKE), Somogyi Barbara (JSE) és Varga Regina (MTK) péntektől vasárnapig Bormióban lépnek jégre a junior short trackesek világbajnokságán – közülük mindössze ketten, Talabos és Somogyi indult már korábban vb-n, a másik hat versenyzőnk újoncnak számít.

De csak a világbajnokságot illetően, hiszen mindannyian maguk mögött tudhatnak már jó néhány nemzetközi versenyt. Többek között az ezeken a viadalokon elért időeredmények alapján döntött úgy Szabó Krisztián, Knoch Viktor és Lakatos Tamás, a juniorkeret három edzője, hogy ki melyik távon induljon Olaszországban.

„Nem az volt a szempont, hogy mindenki jégre lépjen, sokkal inkább figyeltük az évközi időeredmények alapján kialakult rangsort, valamint az egyéni képességeket, azt, hogy kinek melyik táv fekszik jobban – árulta el Szabó Krisztián. – Jósolni ebben a sportágban nemigen lehet, túl sok értelme sincsen, ami biztos: mind a nyolc versenyzőnk egészséges, mindannyian jó állapotban vannak, és jól is mozogtak a jégen.”

A helyszínt egyébként a mieink (is) jól ismerik, hiszen nyáron is Bormióban edzőtáboroztak, mi több, októberben többen közülük elindultak az Alta Valtellina elnevezésű nemzetközi viadalon.

Bár jósolgatni valóban nincs sok értelme, annyi talán kijelenthető, hogy a fiúváltótól elvárható a B-döntőbe jutás, ugyanez a lányok esetében már kifejezetten szép teljesítmény lenne.

Az egyéni távokon két-két magyar versenyző indulhat, kivételt ez alól a fiúk ötszáz méteres képez, hiszen ott három short trackesünk is jégre léphet.


A MAGYAR CSAPAT

Fiúk. Jászapáti Péter (1500 m), Nógrádi Bence (500 m, 1000 m), Szász Attila (500 m, 1500 m), Talabos Attila (500 m, 1000 m)

Lányok. Dobrán Flóra (1500 m), Somodi Maja (1000 m, 1500 m), Somogyi Barbara (500 m, 1000 m), Varga Regina (500 m)

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X