moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 6.

A férfi váltó elődöntős, a nők a 9. helyen végeztek

A váltók versenyével fejeződtek be a selejtező fordulók a dordrechti olimpiai kvalifikációs rövidpályás gyorskorcsolya világkupán. A férfiak bejutottak az elődöntőbe.

A nők 3000m-es távján a magyar négyes Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Heidum Bernadett összeállításban külön versenyt folytatott az oroszokkal az előfutamban. A lányok végül a második helyen jutottak be a negyeddöntőbe.
A következő körben a nyolc közé jutásért folytatott harcban Kanada mögött a második helyért harcoló három váltó csatájában a japánok akadályozták a magyarokat, így a németek értek be a második helyen a célba, a japánokat kizárták. A magyaroknak a harmadik hely jutott, így nem jutottak be az elődöntőbe. A kilencedik helyen végeztek.

A férfiak Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex, Knoch Viktor felállásban biztosan nyerték az 5000m váltó előfutamát az amerikaiak előtt.
A negyeddöntőben Burján Csaba váltotta Varnyú Alexet a csapatban. A fiúk csak arra figyeltek, hogy ne hibázzanak. A koreaiak mögött a második helyen célba érve  jutottak be a legjobb nyolc közé.
Szombaton az elődöntőben kilenc gárda szerepel. A magyarok Hollandia, az Egyesült Államok, Kanada és Belgium ellen veszi fel a versenyt az “A” döntő két helyéért.

A részletes eredményeket itt megtekinthetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X