moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 6.

Csak egy magyar továbbjutó 1000m-en

Pénteken az 1000m távon csupán Liu Shaoang tudta kiharcolni a vasárnapi negyeddöntőben a folytatást a dordrechti világkupa futamon.

A nők selejtező futamaiból Keszler Andrea a második, Jászapáti Petra a harmadik helyen idővel jutott tovább az előfutamba. Kónya Zsófia viszont csak az ötödik helyen ért a célba így már az első körben kiesett. A folytatásban sem Keszler, sem Jászapáti nem tudta megszerezni a továbbjutáshoz szükséges első két hely valamelyikét, így ők is befejezték 1000m-en.

A férfiaknál a selejtező egyik magyar gyorskorcsolyázónak sem okozott problémát, LiuShaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba egyaránt továbbjutott a második körbe.
Az előfutamban Liu Shaoangot a lett Pukitis akadályozta a jobb helyezés elérésében, utóbbit a bírók kizárták. A magyar korcsolyázót a bírók továbbjuttatták a vasárnapi negyeddöntőbe.
Liu Shaolin Sándort a holland Breeuwsma akadályoztatása miatt a futamából kizárták. Nem jutott tovább Burján Csaba sem, aki elesett, és csak hatodiknak ért a célba.

A részletes eredményeket itt megtekinthetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X