moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 7.

Liu Shaolin Sándor ezüstérmes 1500m-en, öccse két távon is negyedik

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert szombaton 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának második állomásán, a hollandiai Dordrechtben. Öccse Liu Shaoang 500 és 15000m-en egyaránt a negyedik helyen ért a célba a fináléban.

1500m-en a hölgyek versenyében Jászapáti Petra az elődöntőből a B döntőbe jutott. Ott a negyedik helyen célba érve az összesítésben a 10. helyen végzett.

A férfiak leghosszabb távján a Liu testvérek megnyerték az az elődöntő futamukat, majd a döntőben az 500 méter tavalyi világbajnokát csak a múlt hétvégi, budapesti verseny második helyezettje, a dél-koreai Hvang Dae Heon tudta megelőzni. Ugyanitt a fiatalabbik Liu testvér, Shaoang negyedikként végzett.

Burján Csaba az elődöntő futamában hetedik helyen ért a célba, így összesítésben a 21. helyen végzett.
500m-en sem Jászapáti Petra, sem Keszler Andrea nem jutott tovább a negyeddöntőből.

A férfiak sprint számában Liu Shaoang a negyeddöntős futamát megnyerve, az elődöntőből a második helyen jutott a fináléba. Ott a kanadai Gerard, a hazai pályán versenyző Knegt és a koreai Heand Dea Won mögött a negyedik helyen ért a célba.

A nap zárószámában, a férfi 5000m váltók elődöntőjében az idén vb-bronzérmes magyar csapat Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállításban az öt fős mezőnyben a B döntőbe sem került be. Már csak 16 kör volt hátra, amikor Burján Csaba kicsúszott, így csak ötödik helyen ért a célba a váltó. A másik futamból a koreaiakat kizárták, így a 8. helyen végzett a magyar négyes.

Jelenleg a férfiak közül mindkét távon három magyar korcsolyázó szerezne kvótát, míg a nők mezőnyében a vk-sorozat féltávjánál 1500 méteren csak Jászapáti, 500 méteren pedig rajta kívül Keszler Andrea is phjongcshangi induló lenne.

Vasárnap az 1000 méteres futamokra és a váltók fináléjára kerül sor.
A négy állomásból álló vk végén a legrosszabb eredményt kiejtve 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai induláshoz. A két váltóban pedig 8-8 nemzet indíthat csapatot az olimpián.

A részletes eredményeket itt megtekinthetik.

Az egyes távokon az olimpiai kvalifikáció állása:

Férfiak:  500m    1500m           Nők:  500m   1500m

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X