moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 8.

Fel a csúcsra!

Livigno után, Bormio előtt: a két magaslati edzőtábor között itthon készül a short track válogatott.

A livignói magaslati edzőtábor után szűk két hétig ismét itthon készül a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott – az olaszországi tapasztalatokról, élményekről Jászapáti Petrát faggattuk.

„Hétfőtől szombatig minden nap kerékpároztunk, kedden és pénteken voltunk jégen – mondta el a Jászapáti Petra. – A Stelvio-hágóra való feltekerés hatalmas élmény volt: rengeteg hajtűkanyar vezetett a csúcsra, nagyjából ezer méteres szintkülönbséget küzdöttünk le.”

Nagyon sok kilométer került Olaszországban a versenyzők lábába, de a kemény munkát senki sem bánta, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy kiemelkedően fontos szezon veszi kezdetét szeptemberben.

„Már az is jó volt, hogy két év után végre edzőtáborban voltunk – nyilatkozta Jászapáti Petra. – Beszélni ugyan ritkán beszélünk Pekingről, de érezhető, hogy mindenkit foglalkoztat már az olimpia: tudjuk, hogy ez a felkészülés keményebb lesz, mint volt az előző három évben, de azt is, miért van erre szükség.”

A kéthetes magaslati edzőtáborozás egyik napján a munkát összekapcsolta a szórakozással a csapat.
„Kimentünk szurkolni a Giro d’Italia mezőnyének – mesélte Jászapáti Petra. – Két-két és fél órát tekertünk akkor is, a végén még be is ragadtunk a szerpentinen, mert éppen a csapatbuszok mentek felfelé a hegyen. A nyolcas kilométerkapu környékén álltunk meg, volt nálunk egy magyar zászló is, azt lengettük, amikor jöttek a mieink: jó érzés volt Valter Attilának és Dina Mártonnak szurkolni.”

A short track válogatott szombaton érkezett haza Olaszországból, de jövő vasárnap ismét Itáliába utazik: Livigno helyett Bormio lesz a helyszín, s akkor már a jeges edzések kerülnek a középpontba.
„Azért a kerékpárokat Bormióba is visszük” – jegyezte meg mosolyogva Jászapáti Petra.

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X