moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 8.

Edzőink figyelmébe!

Felkerült a honlapra a MOKSZ kiadványa, amely a gyorskorcsolya ágazat sportszakmai kiadványát mutatja be.

„Egy nemzet egészsége és jólléte, valamint a nagy sporteseményeken megszerzett érmek csak melléktermékei egy hatékony sportrendszernek.”

Balyi István, a Gyorskorcsolya és rövidpályás gyorskorcsolya sportágak hosszú távú fejlesztési programja elnevezésű kiadvány egyik szerzőjének gondolata tökéletesen visszaadja, hogy a sport és a fizikai aktivitás az egyéni és a társadalmi növekedésnek, gyarapodásnak egyaránt alapja, de azt is is, hogy egy országos szakszövetség csak akkor lehet sikeres, ha elkötelezett a hosszú távú gondolkodás, a tervezés mellett.

Ennek a gondolatmenetnek a mentén született meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportszakmai kiadványa, amelyet Balyi István mellett szerzőként Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazatának sportigazgatója, valamint Györgyi János jegyez.
A kiadvány tulajdonképpen a szövetségünk szakmai stratégiáját mutatja be, támaszkodva a magyar körülmény- és feltételrendszerre, így leginkább az edzőinknek ajánljuk, de azt hiszem, hogy a tanulmány több része a sportág iránt érdeklődők számára is jól érthető” – mondta el Telegdi Attila.

Mindez azt jelenti, hogy a kiadvány az edzők és a sportági szakemberek mellett a szülők számára is hasznos információkkal szolgál.
A 160 oldalas kiadvány „teljesíti” a MOKSZ azon küldetését is, hogy a kisebbek minőségi képzést kapjanak azzal, hogy az edzők számára útmutatókat jelöl meg, ahogyan segítséget nyújt abban is, hogyan alakulhat ki a fiatalokban az élethosszig tartó sportolás igénye.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportszakmai kiadványa itt érhető el.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X