moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. július 5.

Irány Debrecen!

Megtartotta alakuló ülését a novemberi debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világkupaverseny szervezőbizottsága.

Még mindannyiunkban élénken élnek a 2020. január végi események: az Európa-bajnokságon a magyar short track válogatott négy arany- és három ezüstérmet szerzett, és persze a remek eredmények ezúttal is ott vannak a célkeresztben, csakhogy a november 18. és 21. között megrendezésre kerülő kvalifikációs világkupa-viadalon elsősorban a kvótaszerzésre fókuszálnak a mieink.

S hogy mi a közös a két eseményben?
A helyszín, merthogy a kontinensviadal után a világkupaversenynek is a debreceni Főnix Csarnok ad otthont – az esemény szervezőbizottsága hétfőn megtartotta alakuló ülését.

„Százharminchat nap van a világkupaverseny rajtjáig, a szervezőbizottság valójában hónapok óta dolgozik már, ám úgy, hogy minden terület képviselője egyszerre van jelen, valóban hétfőn találkoztunk először, mégpedig Debrecenben – mondta el Váradi Orsolya, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezetője, a kvalifikációs vk-viadal versenyigazgatója. – A mögöttünk hagyott másfél esztendő arra figyelmeztet minket, hogy ne csak egy forgatókönyvvel készüljünk, mind a szervezés, mind az egészségügyi háttér kapcsán figyelnünk kell mindenre. Bár az Európa-bajnokság is a Főnix Csarnokban került megrendezésre, ám feleannyi sportszakmai résztvevővel, mint amennyi a vk-ra várható, így a verseny hátországát másként kell felépítenünk, ez vonatkozik a színfalak mögötti helyiségekre és a küzdőtérre egyaránt – mindebben konstruktív hozzáállásával és szakmai rálátásával támogató segítséget nyújt nekünk a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség eseménykoordinátora, aki kellő tapasztalattal rendelkezik mindenféle helyzetre vonatkozóan.”

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Debreceni Sportcentrum immár a negyedik közös versenyére készül – jó csapatot alkotnak a viadal szervezői, ezt Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke, a szervezőbizottság egyik elnöke is kiemelte, s beszélt arról is, melyek a legsürgetőbb feladatok.

„A Főnix Csarnokban folynak a felújítási munkálatok, amelynek néhány részletét mi is ellenőrizzük, így például a szivacsrögzítési pontokat, vagy éppen a jég hűtésére szolgáló csőrendszer betáplálási pontjait, emellett előttünk álló feladat, hogy megkössük a szerződést az Emberi Erőforrások Minisztériumával – mondta el Kósa Lajos. – És ami még fontos: augusztustól minél több fórumon hirdetnünk kell, hogy novemberben világkupaversenyt rendezünk – jó a csapatunk a jégen, de azon kívül is, a szervezőbizottság tagjai régről ismerik egymást, bizonyítottak már a múltban, rajtunk biztosan nem fog múlni, hogy sikeres legyen a világkupa-viadal.”

HUNSKATE MÉDIA / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X