moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 25.

Először piros-fehér-zöldben

A debreceni Európa-bajnokság pénteki napján futott először magyar színekben Krueger John-Henry – a fiatalabbik testvér a váltóban lépett jégre a debreceni Főnix Csarnokban.

Először lépett jégre a magyar válogatott tagjaként – elégedett a váltó futásával?

Nagyon erős volt a váltónk, s bár estére kicsit felpuhult, minket ez nem zökkentett ki, hiszen elég sokat gyakoroljuk a váltófutást a rosszabb jégen. Ilyenkor minden arról szól, hogy az ember maradjon higgadt, stabil és ne hibázzon. A negyeddöntős futamunkban mi maradtunk állva a jégen. Az a legjobb verseny, amikor semmit sem kell csinálnod és nyersz.

Szeptember végén szenvedett sérülést, és máris képes versenyezni: hogy van a lába?

Még mindig van két csavar benne, ezért is indulok csak váltóban ezen az Európa-bajnokságon. Még nem tudok rendesen rajtolni, ezért is gondolták úgy az edzőim, hogy jobb, ha csak apránként térek vissza – először a váltóban. A gyógyulási folyamatnak még koránt sincs vége, mindent megteszek azért, hogy egészséges maradjak, ugyanakkor fejlődjek napról napra.

Hogy tetszik eddig a verseny, a Főnix Csarnok, a hangulat?

Amikor hazai pályán fut az ember, és szinte mindenki neki szurkol, az feltétlenül előnyt jelent a többiekkel szemben. Fantasztikus hangulat volt már az első napon, és ez rengeteg energiát ad nekünk, sportolóknak is.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Gémesi Balázs

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X