moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 22.

Aki korán kel, aranyat lel? – megérkezett az első csapat

Lengyelország válogatottja lépte át elsőként a verseny hivatalos szállodája, a Danubius Hotel Arena küszöbét. Hat női és öt férfi versenyző még egy férfi társukra vár, aki holnap érkezik, akkor lesz együtt a teljes válogatott.

„Nagyon korán indultuk ma. A csapat egyik fele busszal indult Wroclawból Varsóba, ahol találkoztak a többiekkel, majd együtt szállt repülőgépre a társaság” – mondta a csapatvezető, Anna Lukanova-Jakubskowa. „Kicsit fáradtak vagyunk, de azért ki lehet bírni” – tette hozzá. Nem is volt probléma, az este már a jégen találta a csapatot.

A fiatalok nevetgélve beszélgettek, míg a szobakártyáikra várakoztak, és azt sem bánták, hogy megkértük: álljanak össze egy fotóra. „Egyikük sem volt ott Debrecenben a 2013-as világbajnokságon, új élmény lesz nekik ez a verseny Magyarországon” – folytatta Lukanova-Jakubskowa.

Annak ellenére, hogy milyen fiatal a válogatott, a csapatvezető pozitívan tekint az olimpiai kvalifikációs világkupa elé. „Úgy érzem, felkészültünk az eseményre. Küzdeni szeretnénk, és úgy gondolom, jól fognak korcsolyázni a mieink. Remélem, erősek lesznek!” – osztotta meg érzéseit.

Most, az első edzésen túl, a helyszínt és körülményeket némileg felderítve egy nagy alvás vár a lengyelekre. Sok szerencsét a versenyen!

Fotó – Róth Tamás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X