moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 22.

Ter Mors utolsó szezonja rövidpályás gyorskorcsolyázóként

Jorien ten Mors pályafutása utolsó szezonját kezdi rövid pályás gyorskorcsolyázóként. A 27 éves holland sportoló a váltóba szeretne bekerülni, és  a Phjongcsang-ban rendezendö Olimpiai Játékokon érmet szerezni, ahonnan visszatérve a gyorskorcsolyára szeretne  koncentrálni, jelentette be a héten Thialfban.

Jorien ter Mors, aki Szocsiban a hollandok zászlóvivője volt a megnyitón,a rövidpályás gyorskorcsolya mellett Dél-Koreában gyorskorcsolyázóként is az érmet célozza meg, s azt reméli, hogy az  1000 és az 1500 méteren sikerrel jár.  Ezek nem teljesíthetetlen  tervek, hiszen 2014-ben Szocsiban 1500 méteren olimpiai rekorddal lett bajnok. A csapatversenyben szerezte második aranyérmét, szintén olimpiai rekorddal.  A téli olimpiák történetében ő az első női, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázásban és a gyorskorcsolyázásban is indult.

Jeroen Otter edzö tanítványa mindent megtesz azért, hogy rövidpályás gyorskorcsolyázást és a gyorskorcsolyázást sikerüljön kombinálnia. Ter Mors az idei szezonban két olimpiai selejtező világkupán indul: szeptember végén Budapesten, valamint október elején Dordrechtben.

“Remélem, hogy ezen versenyek után olyan jó helyzést érünk el a holland válogatottal, hogy kihagyhatom a harmadik és a negyedik, Ázsiában megrendezésre kerülő short track gyorskorcsolya világkupát. Amennyiben ez mégsem sikerülne, mégis indulok a két ázsiai verseny egyikén.”

A márciusban a  Rotterdamban megrendezett short track világbajnokság döntőjében a holland csapat lemaradt a dobogóról, mert ter Mors elcsúszott. “Ha akkor elhoztuk volna az aranyat, akkor talán már hamarabb abbahagytam volna a rövidpályás szakágat, de ilyen körülmények között nem léphettem le a színröl” – mondta a sokoldalú sportoló.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X