moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. augusztus 30.

A szezon első állomása az országos bajnokság lesz

Két külföldi edzőtábor után augusztusban már itthon készültek rövidpályás gyorskorcsolyázóink – leginkább a jégen, de természetesen a szárazföldi munka is meghatározó szerepet kapott és kap a jövőben is.

Már erőteljesen a jeges edzések uralják rövidpályás gyorskorcsolyázóink felkészülését, ám ez persze még mindig az alapozáshoz tartozó időszak, így abban szerepet kapnak az általános kondíció fejlesztéséhez tartozó részek is – általánosságban és mellőzve a túlzott szakmai megállapítást, azt mondhatjuk, hogy a korcsolyás-imitációs modellezés a jég mellett a szárazföldön is erős hangsúlyt kap. De ez a szezon rajtjához közeledve így is szükségszerű.

„A fiúk és a lányok is készülnek, szépen, rendben, semmiféle olyan problémánk nincs, amely bárkit is hátráltatna a munkában. Keményen dolgozik mindenki, így Jászapáti Petra is, aki az évközi hosszabb kihagyás után mára teljesen egészséges, így zavartalanul készülhet a szezonra” – mondta el Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolyázók szakmai vezetője.

A felkészülés két külföldi edzőtáborozással indult a válogatott keretek számára, augusztusban viszont már itthon edzett a csapat.

„Szeptember végén rendezzük meg a magyar bajnokságot, amely mindannyiunk számára fontos információs verseny lesz – nyilatkozta Bánhidi Ákos. – Meglátjuk, ki hogyan áll a lábán, mellette azt is megnézhetjük, hogy a juniorjaink képesek-e, és ha igen, mennyire megszorongatni az olimpiai keret versenyzőit.”

Az országos bajnokságot követően jöhet a hollandok által immár hagyományosan megrendezett Invitation Cup – illetve lehet, hogy csak jöhetne, hiszen az idén „sarkosra szabott” költségvetés miatt nem biztos, hogy azon elindulnak a magyar short trackesek.

De a világkupa-sorozatban ott lesznek, némiképp megváltozott feltételekkel, mint korábban.

„A világkupa-sorozat a tengerentúlon kezdődik, az első állomás Montreálban lesz. A vk-versenyekre öt-öt sportoló utazik, vagyis ezúttal nem hat-hat korcsolyázó alkotja majd az utazó csapatot, mint korábban. Ennek szintén anyagi okai vannak, és ez hozza-hozta magával azt a döntést is, amely szerint a vk-sorozatra szűkebb szakmai stáb kíséri el a válogatottunkat, csak azok lesznek ott a sportolók mellett, akiknek tényleg elengedhetetlen a jelenléte” – árulta el Bánhidi Ákos.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X