moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. március 3.

A kiválasztottak

Meghozta a döntést a short track válogatott edzői stábja: a pénteken kezdődő dordrechti világbajnokságon a férfiak egyéni versenyében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a női mezőnyben Jászapáti Petra és Kónya Zsófia léphet jégre.

A két évvel ezelőtti szófiai világbajnokság eredményei a mérvadóak – így, ennek alapján mind a férfiak, mind a nők egyéni versenyében két-két magyar léphet jégre.

LIU SHAOLIN SÁNDOR
„Motiváltak vagyunk, ez nem kérdés, ám épp a napokban mondtam el a srácoknak, hogy akkor sem kell elkeseredni, ha ez a verseny sem sikerül túl jól, mert ennél sokkal fontosabb, hogy jól mennek az edzések – a fő cél pedig az olimpia. A világbajnokságon nem lesz teljes a mezőny, de erről mi nem tehetünk, és a távol maradók ellenére is biztosan lesznek kemény futamok. Azokat kell megverni, akik ott lesznek a jégen.”

LIU SHAOANG
„A tavalyi világbajnokságot törölték, két éve Szófiában pedig a kéztörésem miatt nem indultam. Legutóbb 2017-ben Rotterdamban szereztem érmet, épp itt az ideje, hogy újra jól szerepeljek egy világbajnokságon. És ahogy az olimpiai győzelem utáni percekben mondtam: a világbajnoki cím még hiányzik a gyűjteményemből.”

JÁSZAPÁTI PETRA
„Az Európa-bajnokságot kénytelen voltam kihagyni a koronavírus miatt, a visszatérésem szerencsére zökkenőmentes volt. Bár akadnak távol maradók, szerintem ezen a világbajnokságon mindenki foggal-körömmel harcol majd – személy szerint konkrét célokat, helyezéseket nem tűztem ki magam elé, szeretnék lazán korcsolyázni, és olyan dolgokat kipróbálni, megvalósítani, amikre eddig nem volt lehetőségem.”

KÓNYA ZSÓFIA
„Számomra már az félsiker, hogy indulhatok az egyéni versenyben, világbajnokságon erre korábban még nem volt lehetőségem. Jó formában érzem magam, kicsit az a fura, hogy ez lesz a szezonban a második verseny, utána pedig vége is tulajdonképpen az idénynek – ez persze mindenkinek furcsa. A világkupákon elért helyezéseimhez képest szeretnék előrébb lépni.”

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Lékó Tamás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X