moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. február 28.

Csúcsra járatva

Szombaton délután és vasárnap a legfiatalabbaké volt a terep: újabb bajnokokat avattak a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán a Gyakorló Jégcsarnokban.

„Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, öröm volt őket nézni. Kiváló műhelymunka folyik az egyesületben, látszik, hogy az alapok megvannak. És ami még fontos: láttam több, kifejezetten tehetséges fiatalt is a jégen” – mondta el Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának második etapja után: szombaton délután és vasárnap a legfiatalabbak mutathatták meg, mit is tudnak.

Természetesen a legkisebbek esetében a legnagyobb hangsúly azon van, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, ezen belül a short tracket, így aztán az „F” korosztályban még inkább láthattunk nagy rohanásokat a jégen, mintsem klasszikus előzéseket, gyorsulásokat, helyezkedéseket.

A nagyobbaknál már erre is volt példa, mi több, az „E” korcsoport összetett győztesei, vagyis Kun Bence Benedek (MTK) és Kiss-Gebora Flóra (MTK) egyaránt korosztályos országos csúcsot futott a Gyakorló Jégcsarnokban: előbbi 777 méteren, utóbbi 333 és 777 méteren.


Magyar rekord a „D” korcsoportban is született, mégpedig Jancsó Zalán (TKKSE) révén, aki 500 méteren írta felül az aktuális csúcsot.

„Aki magyar rekordot fut, egyértelműen a korosztálya legtehetségesebb versenyzői közé tartozik. Belőlük lehetnek a válogatott short trackesek, és a gyakorlat azt mutatja, hogy lesznek is. A teljesítményük mindenképpen figyelemre méltó” – jegyezte meg Szabó Krisztián.

Összetett magyar bajnokok
D korosztály: Jancsó Zalán (TKKSE) és Haltrich Luca (TDKE)
E korosztály: Kun Bence Benedek (MTK) és Kiss-Gebora Flóra (MTK)
F korosztály: Balázs Levente (JSE) és Tamás Ramóna (TDKE)

Fotógaléria

Eredmények

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X