moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. október 26.

Montreal, csapó kettő!

Október 27. és 29. között ismét a montreali Maurice-Richard Aréna ad otthont az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat második, kanadai fordulójának.

A magyar színeket az előző állomáshoz hasonlóan újra 11 korcsolyázók képviseli, név szerint: Bácskai Sára Luca, Bontovics Balázs, Csizmadia Márk, Jászapáti Péter, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka, Tiborcz Dániel, Tóth Eszter és Végi Diána Laura. Jászapáti Petra betegség miatt nem tartott a csapattal.

Az első Világkupa-fordulón nyolc magyar versenyzőnk is továbbjutást harcolt ki a negyeddöntőkbe és az elődöntőbe. Személy szerint nagyon örülnék neki, hogyha ezt sikerülne megismételni! – kezdte bizakodóan felvezetését Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója. 

Rebi és a női váltó nagyon közel állt az A-döntőbe jutáshoz, ahol már érmeket osztanak. Abban reménykedek, hogy ezt sikerül megismételni! Somodi Maja elődöntője nagyon jól indult, jó ritmusban és jó pillanatban, de egy sajnálatos ütközés miatt sajnos meghiúsult a továbbjutása. Bízom benne, hogy ez az alaposan megfiatalított csapat túl van a pszichés akklimatizáción és mindenki konstatálja, hogy ezúttal is megfagyott vízfelületen emberek ellen küzd. Bízom benne, hogy a második forduló ad majd némi higgadtságot annak érdekében, hogy a döntési szituációkat úgy lépjék meg, hogy azokból mi kerüljünk ki jobban. Összességében azt remélem, hogy sikerül az első fordulóhoz hasonlóan legalább nyolc továbbjutást kiharcolni, melyek a negyeddöntős, elődöntős helyeket hozzák, és nagyon jó lenne, hogyha a döntőben is láthatnék magyarokat, ahol már az éremért küzdenek, legyen az női, vagy férfi korcsolyázó!” – osztotta meg gondolatait Bánhidi Ákos.

A második Világkupa-forduló első napját a kvalifikációs futamok indítják, majd a váltók is megkezdik a versenyzést. Szurkoljunk most is a magyar csapatnak! 

A második, montreali fordulót az ISU hivatalos YouTube-csatornáján (https://www.youtube.com/@SkatingISU), valamint a hétvégi versenynapokat az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu weboldalon lehet figyelemmel kísérni.

Élő közvetítés

Program

Eredmények

HUNSKATE MEDIA

Nyitókép: Rino Vanhooren

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X