moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. november 26.

Színmagyar dobogó – Skate Celje; Open d’Andorra

Meggyőző magyar fölény a Skate Celje műkorcsolyaversenyen: utánpótlás-versenyzőink hét érmet és 16 top tízes helyezést zsebeltek be, sőt, a 15 év alattiaknál a dobogó mindegyik fokára magyar lány állhatott! Miközben Schermann Regina ezüstérmével fontos lépést tett afelé, hogy ő képviselhesse hazánkat az ifjúsági olimpián és a junior-világbajnokságon, Andorrában a Marton Villő–Szemko Danijil-jégtánckettős sérülése után bronzéremmel tért vissza.

Kettőből kettő – az októberi Halloween Cupon aratott fölényes győzelme után Schermann Regina hétvégén megszerzett ezüstérmével ismét a legjobb magyarnak bizonyult a junior lányok versenyében. A Jégkorszak SE (JKOR) műkorcsolyázója a rövidprogramban a tervezett tripla-dupla kombináció helyett csupán egy egyfordulatos lutzot ugrott, amivel legalább 7-8 ponttól esett el. Ám mivel a többieknek sem sikerült hibátlan programot futniuk, elenyésző különbséggel, az élen álló honfitársától, Krizsanovszki Lilitől mindössze másfél ponttal elmaradva a 4. helyről várhatta a folytatást.

Schermann Regina ezüstérmet szerzett, Krizsanovszki Lili 4. Celjében

A kűrt pedig – az előző nap elrontott lutzot kétszer is kiválóan bemutatva – messze ő futotta a legmeggyőzőbben a magyarok közül, és a 35 fős mezőny második legjobb kűrjével összesítésben is ezüstéremnek örülhetett. Ez az eredmény ráadásul már duplán számít, a Skate Celje ugyanis az ifjúsági olimpiára a második, a junior-világbajnokságra pedig az első válogatóverseny volt, így Regina jó eséllyel pályázik arra, hogy mindkét világversenyre ő utazhasson.

Marton Villő és Szemko Danijil Canillóban

Habár az Open d’Andorra nem számított válogatónak, jégtáncosaink számára legalább akkora lélektani jelentőséggel bírt. A szezont az augusztus végi, első junior grand prix-n remek programokkal és világranglistapontokat érő 8. hellyel kezdő Marton Villő és Szemko Danijil a második világkupáján mélyen a várakozáson alul teljesített, majd a Halloween Cupon a fiú térdsérülése miatt nem tudtak részt venni. Így közel két hónap telt el versenyzés nélkül, de ezt a hétvégi produkcióikat látva nem sokan mondták volna meg, Villő és Dani ugyanis minden elemét szépen kivitelezve mindkét programban megjavította eddigi legjobb pontszámát, és bronzéremmel tért vissza.   

Az SKSE chicks versenyzői: Pallagi Petra, Kind Igor és Berstad Katrine Victoria edzőjükkel, Vidrai Szabolccsal

Ahogy azt már megszokhattuk, a legifjabb műkorcsolyázók is remekeltek Celjében: a chicks (6–7 éves) fiúk versenyében Kind Igor (Sebestyén Korcsolya SE), a cubs II. (8 éves) lányoknál pedig Incze Brigitta Éva (SKSE) szerzett ezüstérmet, aki idén eddig egy versenyén sem maradt le a dobogóról (előzőleg bronz-, ezüst-, majd aranyérmet nyert).

Incze Brigitta Éva, a cubs II. korosztály ezüstérmese

Az advanced novice (10–15 éves) korosztályban induló lányaink nem kezdtek meggyőzően a rövidprogramban, de hárman még így is az első tízbe kerültek. A kűrrel pedig javítottak is – a legtöbbet Szabó Cintia (JKOR), aki az előadásmódot és korcsolyázótudást is magában foglaló komponensekre a legmagasabb pontszámot kapta a 41 fős mezőnyben, és új egyéni legjobb kűrpontszámmal az 5. helyről felkorcsolyázott a dobogó harmadik fokára, így másodszor nyert bronzérmet a szezonban.

A bronzérmes Szabó Cintia

A legnagyobb bravúrt azonban mindenképp az intermediate novice (15 év alatti) versenyzőink érték el: Papp Vivien (Hoffmann Korcsolya Akadémia), Ekker Léna (SKSE) és Talabér Zita (Pavuk SE) ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé 24 versenytársát, így ebben a kategóriában színmagyar dobogót ünnepelhettünk.

Gór-Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs edzők az SKSE díjával

Lévén, hogy a Skate Celje a European Criterium körverseny része, a versenyzők helyezésükért pontokat kaptak, amelyeket összesítve a sorozat végén abszolút győzteseket hirdetnek majd. Ám nemcsak a korcsolyázókat, hanem pontszámaik alapján a legeredményesebb egyesületeket is elismerik – a celjei versenyen elért eredmények fényében pedig a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület második díjban részesült.   


Top 10-es helyezéseink:

Chicks II. (6 éves) lányok: 4. Vidrai-Soltész Zoé (JKOR)

Chicks I. (7 éves) lányok: 9. Pallagi Petra (SKSE)

Cubs II. (8 éves) lányok: 4. Bődi Flávia (PSE), 9. Széplaki Zsófia (SKSE)

Basic novice (10–13 éves) fiúk: 5. Bődi Patrik (PSE), 8. Rác Kolos (VAS)

Basic novice III. (10–11 éves) lányok: 6. Virányi Laura (JKOR), 8. Major Martina (PSE)

Basic novice I. (12–13 éves) lányok: 5. Tóth Kurucz Luca (JKAR)

Intermediate novice (15 év alatti) lányok: 6. Csombok Zsüliett (JCSI)

Advanced novice (10–15 éves) lányok: 6. Zsembery Katinka (SKSE), 8. Zsirnov Dária (PSE)

Junior (13–19 éves) férfiak: 4. Hortobágyi Dominik (MAC)

Junior (13–19 éves) nők: 4. Krizsanovszki Lili (SKSE), 7. Szigeti Bernadett (PSE), 8. Csiszér Emese (SKSE)


Eredmények – Skate Celje – ISU

Eredmények – Skate Celje – Non ISU

Eredmények – Open d’Andorra


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X