moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 3.

Dupla éremesély – Santa Claus Cup, 1. nap

Jól kezdték az idei Santa Claus Cupot műkorcsolyázónőink: Láng Júlia a felnőttek között a 2., Szabó Cintia pedig a közel 40 fős advanced novice mezőnyben a 3. helyről várhatja a kűrt.

Hétvégén short trackeseink bizonyítottak, most pedig a műkorcsolyázókon és a jégtáncosokon a sor: hétfőtől egy teljes héten át 40 ország 430 versenyzője mutatja be programjait a Gyakorló Jégcsarnokban. Köztük természetesen ott vannak a magyar tehetségek is, akik már az első nap megmutatták: bármekkora is a konkurencia, számolni kell velük az érmeket tekintve.  

A szezon elején még a junior-világkupákon szereplő Láng Júlia azóta már többször is megmérette magát a felnőttek között – a második alkalommal, az itthon megrendezett Halloween Cupon pedig mindjárt érmet szerzett. Most minden esélye megvan arra, hogy ezt megismételje, mert bár ugrásai nem voltak tökéletesek, és az egyik forgása sem a tervek szerint sikerült, a Pavuk SE versenyzője a hétfői rövidprogram után a második helyen áll, nem sokkal elmaradva a mezőnyt vezető örmény Anasztaszija Galusztyantól (Anastasia Galustyan).

Medgyesi Fruzsina (SKSE) a 7. helyről várhatja a kűrt.

Láng Júlia

Vele ellentétben hibátlan produkciónak örülhetett az advanced novice (10–15 éves) korosztályban versenyző Szabó Cintia, akit az sem tudta kizökkenteni, hogy a programja legelején, még az első ugrása előtt akadozni kezdett a zenéje: minden ugráselemét remekül kivitelezte. Ilyen esetekben a verseny döntnöke állíthatja meg a korcsolyázót, ő pedig ezúttal csak a program második felében sípolt. A hiba elhárítása után Cintia a lépéssortól folytathatta, és micsoda szerencse, hogy azt már zenére mutathatta be – igazi felszabadult örömkorcsolyázást láthattunk a Portugal. The Man Feel It Still című számára. A Jégkorszak SE versenyzője a 38 fős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg, így idei két bronzérme után ismét dobogóban reménykedhet.

Ebben a kategóriában egy másik versenyzőnk is bekerült a legjobb tízbe: Zsirnov Dária (Pavuk SE) a 9. helyen áll.

Hortobágyi Dominik

Férfi műkorcsolyázóink számára döcögősebben indult a verseny: mind Csernoch András, mind pedig Böröcz Máté rontott a rövidprogramban – előbbi a 6., utóbbi a 9. helyről vághat neki a mai kűrnek. Az advanced novice mezőnyben szereplő Hortobágyi Dominik, aki szintén nem tudott hibátlanul teljesíteni, az 5. helyről hajrázhat.

A verseny ma az advanced novice-ok kűrjével folytatódik, azt követően pedig a felnőtteknél is eldől az érmek sorsa.


Eredmények

Élő közvetítés

Microsite


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X