moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. november 18.

Nincs megállás – Warsaw Cup

Nincs megállás Tóth Ivett számára: Rigából hazatérő olimpikonunk pár nap múlva utazott is tovább Varsóba, ahol a rövidprogramban elkövetett hibák után a kűrrel ismét sokat javított, és a 32 fős mezőnyben 13.-ként fejezte be a versenyt. 

Sok sportoló vallja: az edzés a legjobb versenyzés – ez Tóth Ivett esetében is beigazolódni látszik, aki a rigai Volvo Open Cup után úgy nyilatkozott, pozitívan hat rá, hogy hetente versenyhelyzetben kell teljesítenie. Ez egyelőre a rövidprogramon érződött kevésbé, amely nagyon hasonlóan sikerült, mint egy héttel korábban: a tripla-tripla kombinációját és a tripla lutzát sem tudta tisztán bemutatni, utóbbinak ezúttal esés lett a vége. A lépéssorára viszont, amelyet Rigában gyengébbre értékeltek, ismét megkapta a tőle megszokott nehézségi szintet.

Olimpikonunk erre a szezonra fő célként jelölte meg, hogy visszanyerje korábbi önbizalmát, és az alapján, amit a kűrben láthattunk tőle, jó úton jár efelé. A lutzot ugyan ezúttal csak duplára pörgette be, ám míg egy hete az értékelést tartalmazó protokollban hat hiányt jelölő kacsacsőr éktelenkedett az ugrások mellett, Varsóban ezek száma kettőre csökkent. Így a technikára közel hét ponttal kapott többet, mint Rigában, de egy hajszálnyival az előadást és a korcsolyázótudást magában foglaló komponenseket tekintve is javítani tudott. Ezzel a kűrben pár tizedre megközelítette egyéni legjobbját, és a 18. helyről a 13.-ra lépett előre.      

Mint Ivett a Volvo Open Cup után elmondta, a december közepi országos bajnokság előtt egy kicsivel hosszabb felkészülési időszakot iktat be, így vele addig már nem találkozunk a versenyeken. De addig sem maradunk izgalmak nélkül, hiszen hétvégén utánpótláskorú műkorcsolyázóink a szlovéniai Celjében méretik meg magukat, ahol juniorjaink az ifjúsági olimpiai és a junior-világbajnoki részvételért csatáznak. Eközben jégtáncosaink Andorrában lépnek jégre, december elején pedig hazai pályán szoríthatunk versenyzőinkért a Gyakorló Jégcsarnokban megrendezendő Santa Claus Cup keretében.     

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Radovan Rehák 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X