moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 26.

„Sokat tanultam magamról”

Legyőzve önmagát magabiztosan korcsolyázott, és bár voltak hibák, egy helyet előrelépve 21.-ként fejezte be a grazi Európa-bajnokságot Tóth Ivett.

Nem futott hibátlanul a rövidprogramban, így a 22. helyről várhatta a kűrt a grazi Európa-bajnokságon Tóth Ivett, akinek legfőbb célja az volt, hogy amikor lejön a jégről, azt érezze, mindent kiadott magából. Ez sikerült is – nem engedett ki a program közben, még azokat az ugrásokat is bátran bepörgette, amelyekkel küzdeni szokott, és bár a technikai panel ismét talált hiányosságokat, Ivett örül annak, hogy versenyről versenyre tesz egy lépést előre valamilyen tekintetben – most például az idegességgel való küzdelemben.   

„Annak örülök, hogy a nehézségek ellenére sikerült magabiztosan korcsolyáznom. Most sokkal jobban tudtam kezelni az izgalmat, mint pénteken” – nyilatkozta Ivett, aki a rövidprogramhoz hasonlóan – amely a 2016 – 17-es szezonbeli rövidprogramja – kűrjét sem ebben a szezonban korcsolyázza először.

„Jó, ha egy programot nem csak egy évig futhatok, hiszen szezonról szezonra, akár versenyről versenyre változik az ember, meg kell érni egy-egy koreográfiához. Úgy érzem, hogy mind a rövidprogramot, mind a kűrt kifejezőbben tudtam előadni, mint korábban.”

Az egyéni győzelmeken túl olimpikonunknak, aki három éve 8.-ként, illetve több alkalommal a top tízhez közel végzett, az volt a nem titkolt célja, hogy ismét a legjobb tíz közé kerüljön.  Mivel a válogatási elvek alapján csak akkor lett volna biztos a helye a vb-re utazó csapatban, ha az első 12 hely valamelyikén zárja az Eb-t, a februári, Hágában megrendezett Challenge Cup eredménye fogja eldönteni, hogy ki képviseli a magyar színeket Montrealban.  

„Sokat kell még dolgoznom, és elhinni azt, hogy a befektetett energia előbb-utóbb megmutatkozik majd az eredményben. Meg kell tanulnom szeretni magam a jó és a rossz tulajdonságaimmal együtt, és nem másokra, a körülményekre, hanem csak magamra koncentrálni. Már tudom, merre tartok, és hálás vagyok az edzőimnek, hogy mindenben mellettem állnak. Folytatjuk a munkát, hogy kijuthassak a világbajnokságra.”

A dobogós helyeket tekintve nem történt változás: ugyan egyikük sem futott hibátlanul, a mezőnyből messze kiemelkedő három orosz lány, Aljona Kosztornaja (Alena Kostornaia), Anna Scserbakova (Anna Shcherbakova) és Alekszandra Truszova (Alexandra Trusova) könnyedén bezsebelte az érmeket.

A női kűrt ITT lehet visszanézni.

Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Ludwig Welncki

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X