moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 12.

Schermann Regina a juniorbajnok – Országos bajnokság, 3. nap

Kiváló kűrrel megszerezte első juniorbajnoki címét Schermann Regina, így ő utazhat a márciusi junior-világbajnokságra, míg a korábban Ausztriát képviselő Berei Mózes József először indult és győzött magyar színekben az ob-n.

Kiköszörülve a rövidprogramban ejtett csorbát szinte kifogástalan kűrt futott az országos bajnokság zárónapján Schermann Regina (Jégkorszak SE), így a mindössze három tized pontos előnyét több mint 25 pontosra növelve nyerte meg a junior nők versenyét. Lévén, hogy ezzel mindhárom kijelölt válogatón ő bizonyult a legjobbnak, ő utazhat a márciusban Tallinnban megrendezendő junior-világbajnokságra.

Regina rövidprogramja és kűrje:

A lausanne-i ifjúsági olimpia bronzérmes műkorcsolyázója elmondása szerint nagyon koncentráltan versenyzett a hétvégén, maga sem érti, mi történt a rövidprogramban.

„Eddig még sosem, edzésen sem estem el a lépéssorban, abszolút váratlanul ért ez a hiba. A kűrre ezek után úgy álltam oda, hogy az ugrásokat ugyanolyan összeszedetten, a lépéseket pedig még jobban összpontosítva kell bemutatnom, és ez sikerült is. Annak különösen örülök, hogy minden forgásom négyes [a legmagasabb – a szerk.] szintű lett. Igaz, két ugrásomat hiányosnak ítélték, ezeket ki fogjuk javítani, illetve a lépéssorokon sokat fogunk dolgozni a junior-vb-ig, mert azokra most is csak kettes szintet kaptam. Addigra stabilan beépítem a kűrömbe a tripla rittberger-tripla salchow kombinációt is, mert még a hétvégén is kérdéses volt, bemutassam-e, de megcsináltam, és úgy tűnik, egyre jobban megy” – nyilatkozta Regina, aki a bajnoki cím mellett a Terták Elemér-vándorserleget is átvehette, amelyet minden évben a juniorbajnoknőnek ítélnek oda.

 

Az előzetes esélylatolgatásokkal ellentétben a felnőtt magyar bajnokságon bronzérmet szerző, ám a héten betegséggel küzdő Szigeti Bernadett a rövidprogram után a kűrben sem teljesített úgy, hogy odaérjen a dobogóra. Az érmesek sorrendje így nem változott: Regina mögött a rövidprogramot még hibátlanul korcsolyázó, a kűrben viszont sokat hibázó Krizsanovszki Lili (Sebestyén Korcsolya SE – SKSE) és a korábban amerikaiként versenyző, magyar színekben a tavalyi ob-n debütáló Albrechtovics Nikolett (SKSE) végzett.

A férfiaknál szintén új győztest köszönthettünk: a hosszú évekig Ausztriát képviselő, többszörös osztrák bajnok Berei Mózes József (SKSE) – vagy ahogy mindenki ismeri, Pepe – számára, aki egyedüli versenyzőként indult a junior férfiak kategóriájában, ez nem csupán az első juniorbajnoki, hanem az első magyar színekben szerzett országos bajnoki cím is. A néhány hónapja sérvműtéten átesett műkorcsolyázó mindössze egy hónapja kezdhette újra gyakorolni az ugrásokat, így még nem tudta a maximumot nyújtani, de boldog, hogy végre magyarként versenyezhetett.

„Megható és megtisztelő érzés volt a magyar országos bajnokságon jégre lépni. Mivel kevés idő jutott a felkészülésre, nem tudtam eleget gyakorolni a programjaimat, sőt, forogni például még nem is foroghatok az edzéseken, mert az különösen fájdalmas. Még nem vagyok formában, de örülök, hogy sikerült így visszajönnöm a sérülés után. A hétvégén Miskolcon versenyzem, ahol elsősorban azt várom magamtól, hogy jobban bírjam szuflával a programokat, és tisztán tudjam bemutatni azokat az elemeket, amik már mennek” – fogalmazott a 15 éves műkorcsolyázó, aki már a szezon eleji junior-világkupákon is sérülten szerepelt, így nem tudta megszerezni a junior-világbajnokságra előírt technikai minimumpontszámot.

Mivel a jégtáncosok számára a Jégvirág Cup az utolsó válogatóverseny, a junior-világbajnokságra utazó teljes csapatot azt követően hirdeti majd ki dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

A nap elején az advanced novice (10–15 éves) korosztályban is új belépők diadalmaskodtak: egyedüli fiúként a tavalyi basic novice (10–13 éves) bajnok Hortobágyi Dominik (MAC) ismét a dobogó tetejére állhatott, míg a lányoknál, bár ő sem futott hibátlan kűrt, Zsembery Katinka (SKSE) meg tudta őrizni a rövidprogramban megszerzett első helyét. A több tripla ugrást is vállaló, idősebb versenytársai lényegesen többet rontottak – egy helycserével végül idén is Szabó Cintiáé (JKOR) lett az ezüstérem, Zsirnov Dária (Pavuk SE – PSE) pedig a tavalyi 4. hely után bronzéremnek örülhetett.

Pepe és a kisebb korosztályok képviselői mellett advanced novice versenyzőink számára is a hétvégi Jégvirág Cupon folytatódik a szezon.


Eredmények

A programok ITT nézhetők vissza.


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X