moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 13.

Két magyar a lista élén – Sofia Trophy

Népes mezőnyben bizonyítottak versenyzőink a Sofia Trophyn: az intermediate novice korosztály 38 indulója között Papp Vivien arany-, Talabér Zita pedig bronzérmet szerzett. Ezzel a European Criterium körverseny harmadik állomása után ők vezetik az összetett ponttáblázatot kategóriájukban.

Hétvégén még Budapesten nyert országos bajnoki címet, illetve ezüstérmet, szerdán pedig már Szófiában állhatott dobogóra Papp Vivien (HKA) és Talabér Zita (PSE). A két műkorcsolyázó ezúttal ugyanabban a korosztályban, az intermediate novice (15 év alatti) kategóriában indult – előbbi aranyérmes, utóbbi pedig bronzérmes lett a 38 fős mezőnyben.

A Sofia Trophy idén is a European Criterium elnevezésű körverseny része, amelynek összetett ponttáblázatán a harmadik állomás után három magyar is az első ötben foglal helyet az intermediate novice-ok rangsorában: Papp Vivien az 1., Talabér Zita a 2., Ekker Léna (SKSE) pedig – úgy, hogy csupán egy versenyen vett részt –, az 5. helyen áll.

A közönség a hétvégén számos műkorcsolyázónkkal és jégtáncosunkkal találkozhat Miskolcon, a Jégvirág Cup nemzetközi versenyen. 


Eredmények   

A körverseny összetett ponttáblázata


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X