moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 13.

Rangos nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncverseny Budapesten

December 16-án, pénteken és december 17-én, szombaton rangos nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncversenynek, a Négy Nemzet Bajnokságának ad otthont hazánk a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban.

A kétnapos megmérettetésen a visegrádi négyek nemzetei: a házigazda Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia vesz részt. A kétnapos viadalon összesen 69 versenyző – senior és junior korú korcsolyázó – mérheti össze a tudását és közöttük dől el, hogy ki lesz a saját nemzete, illetve a visegrádi négyek legjobbja és az is, hogy ki őrizheti a Team Trophy vándorserleget egy éven keresztül. Hazánk 2014-ben csatlakozott a versenysorozathoz és immáron harmadik alkalommal rendezheti meg a Négy Nemzet Bajnokságát, melynek minden évben másik V4-nemzet adhat otthont. A versenyen 11 magyar versenyző lép jégre, számukra ez az utolsó lehetőség, hogy biztosítsák a helyüket a januári, finnországi Európa-bajnokságon. A megmérettetésre a belépés díjtalan.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség idén is csatlakozott a MikulásGyár karácsonyi adománygyűjtő akciójához. A MOKSZ ezúttal csokoládét és édességet gyűjt a MikulásGyár, általa pedig a rászorulók részére. A nekik szánt finomságokat a verseny ideje alatt is, de legkésőbb december 18-ig lehet leadni a Gyakorló Jégcsarnok portáján kihelyezett gyűjtődobozban! Segítsünk együtt!

További információk a versennyel kapcsolatosan a http://hunskate.hu/events/4-national-championships-magyar-bajnoksag weboldalon találhatók.

Médiaakkreditáció

A versenyre a sajtó munkatársai a media@hunskate.hu email címen akkreditálhatnak legkésőbb december 15-én, csütörtökön 12 óráig. A regisztráció nem automatikus, elfogadásáról visszaigazoló emailt küldünk.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X