moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 7.

Mikulás Kupa: 19 magyar érem a hazai rendezésű, rangos nemzetközi versenyen!

Véget ért a 16. Műkorcsolya és Jégtánc Mikulás Kupa, melynek november 28. és december 4. között a Gyakorló Jégcsarnok adott otthont. A rangos nemzetközi versenyen 5 kontinens 43 országának több mint 400 versenyzője, műkorcsolyázók és jégtáncosok mérettettek meg. A magyar versenyzők rendkívül eredményesen, összesen 19 medáliával – 7 aranyéremmel, 8 ezüstéremmel és 4 bronzéremmel – zárták a hétnapos viadalt.

Jégtánckettősünk csak úgy sziporkázott a jégen, Ignateva Mariia–Szemko Danijil egy fantasztikus programmal és összesítésben 176,39 ponttal a második helyen zárta a hazai rendezésű, rangos nemzetközi megmérettetést, míg junior jégtáncpárosunk, Benkiewicz Maya és Shapiro Mark a 6. helyen végzett. Láng Júlia nem sokkal csúszott le a dobogóról és lett 4., míg Krizsanovszki Lili a 11., Zsirnov Dária pedig a 14. helyen zárt. A férfiaknál Vlasenko Alexandr 193,65 ponttal (season best) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Berei Mózes József 8. lett. A junior hölgyeknél Dzsumanyijazova Polina magabiztosan 174,61 ponttal (season best) végzett az élen, 18,75 ponttal megelőzve a második helyezettet. A 46 fős mezőnyében Zsembery Katinka 14., Ekker Léna 18., Major Petra 26., Virányi Hanna 34. pozícióban végzett. A junior uraknál Vlasenko Aleksei 6., Csaba Máté 9. lett.

„A Mikulás Kupán 5 kontinens 43 országának közel 420 versenyzője vett részt! A sportágunkban az ilyen nagy utánpótlásversenyek ritkaságszámba mennek, ezért is rendkívül megtisztelő, hogy ekkora és ilyen rangos versenynek adhattunk otthont. A magyar versenyzők a tavalyihoz képest jobban teljesítettek, és nem csak az eredmények tekintetében, hanem technikailag is. Összesen 19 érmet – 7 arany, 8 ezüst és 4 bronz – medáliát szereztünk. Mindemellett nagyon jó volt látni, hogy a non-ISU kategóriákban is ügyesen korcsolyáztak a versenyzőink” – kezdte az értékelést Dr. Vardanjan Gurgen.

„Az ISU-kategóriában szeretném kiemelni a junior lányainkat, köztük is Polinát, aki toronymagasan nyerte meg a junior hölgyek versenyét. A szezonban az eddigi legmagasabb pontszámát kapta (174,61), ezzel pedig a népes, 46 fős mezőny legjobbja lett. Ami még a juniorokat illeti, ez volt az első válogatóverseny a junior világbajnokságra. A senior férfiaknál Alexandr megközelítette a 200 pontot, ami kiemelkedő pontszámnak számít, és harmadik lett. Dani és Mariia pedig a második helyen végzett egy rendkívül erős mezőnyben, épphogy lemaradtak a dobogó legmagasabb fokáról, de ők is kiemelt pontokat szereztek, ami a szezonbeli legjobbjuk is egyben. Nagy reményekkel folytatjuk az utunkat a magyar bajnokság és az Európa-bajnokság felé vezető úton!” – fogalmazott nagyon elszántan a műkorcsolya ágazati sportigazgató.

„A senioroknál értékes ranglista pontokat kaptak a versenyzőink. Technikai minimummal mindenki rendelkezik a versenyzőink közül, ezért az elsődleges cél a minőségi korcsolyázás volt számunkra. Ami pedig a közeljövőt illeti, jövő hétvégén megrendezzük a Négy Nemzet Bajnokságát, ami magyar bajnokság is egyben. Izgatottan várjuk a seniorok megmérettetését, a cél a forma tökéletesítése a kontinensbajnokságra, de a junior és a senior világbajnokság is a nyakunkon van!”

Dobogósaink

Aranyérmesek:

Sebes Lili (Mini Chicks Girls)

Széplaki Katinka (Chicks Girls)

Veszely Gyula Balázs (Chicks Boys)

Vidrai-Soltész Zoé (Cubs Girls)

Belenikina Mariia (Basic Novice Girls)

Dzsumanyijazova Polina (junior női)

Szabó Gerda Léna-Szabó Igor Ervin (Cubs, jégtánc)

Ezüstérmesek:

Varró Anna (Chicks Girls)

Simon Kincső Dorina (Mini Cubs Girls)

Kovács Deli Bende (Basic Novice Men)

Zhang Boglárka (Intermediate Novice Girls)

Kind Igor Gyula (Intermediate Novice Boys)

Zerinváry-Simon Léna-Kong Weize (Basic Novice, jégtánc)

Szilágyi Villő Mira-Jarács István (Intermediate Novice, jégtánc)

Ignateva Mariia–Szemko Danijil (Senior, jégtánc)

Bronzérmesek:

Werner Maja (Chicks Girls)

Tőkey Alíz (Cubs Girls)

Vlasenko Alexandr (férfi)

Temesvári Zsófia-Selényi János Dénes (Intermediate Novice, jégtánc)

A verseny további eredményei ide kattintva érhetők el: https://skatesantaclauscup.hu/santa-claus-cup/competition/.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X