moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. augusztus 31.

Olimpiai miliő – Junior grand prix, Lake Placid

Nem akárhol folytatódott a juniorok világkupa-sorozata: a fiatalok az 1980-as téli olimpia műkorcsolya- és jégtáncversenyének otthont adó, a magyarok számára Regőczy Krisztina és Sallay András legendás ezüstérmével összeforrt Lake Placid-i csarnokban léphettek jégre. Az első nap után Láng Júlia a 12., a Kedves Katica–Saronov Fjodor-kettős pedig a 13. helyet szerezte meg.

Akárcsak Schermann Regina az elmúlt hétvégén, Láng Júlia is kiválóan sorsolt, és javított a budapesti tesztversenyen futott rövidprogramján – méghozzá nem is keveset: most közel 9 ponttal kapott többet. A Prokofjev-féle Rómeó és Júliára koreografált programban ezúttal egy kis hiányossággal, de be tudta mutatni a nehéz tripla flip-tripla toeloop kombinációt, és bár a rittbergernek ismét esés lett a vége, lépéssorát most nehezebbre értékelte a technikai panel. Utóbbit, valamint a dupla axeljét és forgásait szép kiviteli értékekkel díjazták a bírók, így a Pavuk SE korcsolyázója 50,95 ponttal a 12. helyre jött be a 32 fős mezőnyben.

A női verseny egyébként több érdekességgel is szolgált, mindenekelőtt azzal, hogy a rövidprogram után nem áll orosz lány a dobogón. Erre három éve volt utoljára példa – akkor hármas japán siker született, míg most a januárban 13 évesen felnőtt amerikai bajnoki címet nyerő Alysa Liu vezet két dél-koreai versenytársa előtt. Andrea Pekarek pedig sporttörténelmet írt azzal, hogy elsőként képviselte Perut egy, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) által megrendezett versenyen.

Míg Julcsi rutinos versenyzőnek számít ebben a korosztályban, sőt, ebben a szezonban már a felnőttek között is szerepel majd, jégtáncosaink először léptek jégre a nemzetközi juniormezőnyben. Ez érződött is Kedves Katicán és Saronov Fjodoron (Sharonov Fedor), akik széles mosollyal, de kissé óvatosan korcsolyázták a ritmustáncot. A twizzle-soruk és a kötelező tánc első része gyengébben, utóbbi második fele, valamint a lépéssoruk viszont jobban sikerült, mint a hazai tesztversenyen, és összességében jól mutatkoztak be a tapasztalt kettősök között.

Hoffmann Nóra tanítványai 40,31 ponttal a 13. helyről várhatják a kűrt, amelyet másodikként, 16:12-kor mutathatnak be, Láng Júliáért pedig 00:15-kor szoríthatunk.


Női rövidprogram eredmény 

Jégtánc ritmustánc eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X