moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. augusztus 23.

Alakul a forma – Junior grand prix, Courchevel

A női rövidprogramokkal vette kezdetét a junior grand prix sorozat első állomása, amelynek idén a francia síparadicsom, Courchevel ad otthont. A nyitónapon a magyar színek képviseletében Schermann Reginának drukkolhattunk, aki a tesztversenyen kapott pontszámát megjavítva a 22. helyről várhatja a folytatást.

Azt, hogy indulhat-e idén junior-világkupán, és ha igen, melyiken, Schermann Regina csak bő egy hete, a szezonnyitó tesztverseny után tudhatta meg – ennek ellenére mintha sejtette volna, hogy a versenysorozat első, courcheveli állomásán vehet részt, idei rövidprogramjának koreográfiája ugyanis az A házban című francia film zenéjére készült.

A francia környezet mellett az első jégen töltött percek is inspirálóan hathattak 14 éves műkorcsolyázónkra, hiszen az edzésnapon a két orosz versenytárssal került egy csoportba. Ráadásul az edzés előtt lebonyolított sorsoláson is szerencsésen húzott: a 35 fős mezőnyben 33.-ként mutathatta be rövidprogramját, amelyre közel négy ponttal többet kapott, mint a hazai felmérőn.

Míg Budapesten két ugráseleméből is esett, most egy tökéletes tripla rittbergerrel kezdett, amelyet a bírók szép kiviteli értékekkel díjaztak, és a junior grand prix sorozat állandó kommentátora, Ted Barton is méltatott. Akárcsak Regina lépéssorát: „Milyen gyönyörű lépéssor! Igaz, hogy csak 2-es nehézségi szintet kapott rá [a legmagasabb szint a 4-es – a szerző], de ahogy előadta, ahogy kikorcsolyázta a zenét, az kitűnő volt!” – mondta a kanadai szakember.

Akopyan Gayane tanítványa ezúttal ugyan be tudta mutatni kombinációját, de mivel a tripla lutzból kilépett, és csak aztán tudta rátenni a második ugrást, nem fogadták el azt. A dupla axelben letette a kezét, a forgásai közül viszont kettőre is a legmagasabb szintet kapta. A Jégkorszak SE versenyzője 43,20 pontos programjával a 35 fős mezőnyben a 22. helyet szerezte meg.

Regina ma 19:03-kor javíthat a kűrben, de már a délután folyamán is szurkolhatunk magyarokért: jégtánckettősünk, Marton Villő és Szemko Danijil 15:56-kor lép jégre.


Női rövidprogram eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X