moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 8.

Műkorcsolya és jégtánc: Kaunason Európa szeme

Január 8. és 14. között Litvánia második legnagyobb települése, Kaunas ad otthont az ISU Műkorcsolya- és Jégtánc Európa-bajnokságnak. A kontinensbajnokságon nyolc sportoló képviseli a magyar színeket.

Ma reggel a hivatalos edzésnappal kezdetét vette a kaunasi műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokság. Az egyhetes megmérettetésen a hölgyek versenyében Schermann Regináért, az urak versenyében pedig Vlasenko Aleksandrért izgulhatunk. Párosban az Eb-5. és GP-4. kettősünk, Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei képviseli hazánkat, míg jégtáncban az Ignateva-Szemko duó espooi szereplésének köszönhetően – Eb-10. helyezés – ezúttal két jégtáncpár képviselheti hazánkat. Jégtáncban az Ignateva Mariia és Szemko Dani, valamint a Hancock Lucy és Fourati Ilias kettősnek szurkolhatunk.

Bálint Csaba, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség műkorcsolya ágazatának sportigazgatója bizakodóan tekint a kontinensbajnokság elé.

„Újabb mérföldkőhöz, ezúttal a versenyszezon első célversenyéhez érkeztek versenyzőink. Január második hetében, január 8. és 14. között az Európa-bajnokságon mérhetik össze a tudásukat Európa legjobbjaival a kaunasi Zalgirio Arénában” – kezdte a felvezetést Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

„Mindannyian hosszú utat tettek meg, akik részt vehetnek és képviselhetik hazánkat a kontinensbajnokságon, azonban itt sem lesz könnyű dolguk, hiszen a mezőny igen népes és rangos. A párosok versenyében 13 ország 18 indulója között találjuk Mariat és Alekseit, akik a szezonban már többször bizonyították felkészültségüket. Legutóbb a Négy Nemzet közös bajnokságán, ahol az első helyen végeztek a visegrádi négyek viadalán, de azt megelőzően a Grand Prix Finalt is remek helyezéssel zárták. A férfiak versenyében Vlasenko Aleksander 25 ország 32 versenyzője között mutathatja meg a tudását, és remélem, hogy mindezt kétszer is megteheti majd, kvalifikálva a kűrversenyre. A Négy Nemzet Bajnoksága óta nagy energiával készült a kontinensviadalra.”

„A hölgyek versenyében 24 ország 33 versenyzője között küzd majd Schermann Regina. Bízom benne, hogy Ő is bejut a legjobb 24 közé, a kissé átalakított programjával erre minden esély meg is van. Jégtáncban ugyancsak népes és erős a mezőny, 21 ország 33 indulója fog megmérettetni. Mariia és Daniel továbbfejlesztette mindkét programját, de Lucy és Ilias is felkészülten, programjaikat stabilizálva érkeztek az Európa-bajnokság helyszínére. Érdemes lesz tehát követni a versenyzőink szereplését az elkövetkező napokban, mert ha a tudásuk legjavát nyújtják, akkor jó eredményekre váltható, élvezetes programokat láthatunk Tőlük!” – bizakodott Bálint Csaba.

PROGRAM

ISU Műkorcsolya- és Jégtánc Európa-bajnokság

Litvánia – Kaunas, 2024. január 8-14.

Női műkorcsolya

2024. január 11. Rövidprogram

2024. január 13. Kűrprogram

Férfi műkorcsolya

2024. január 10. Rövidprogram

2024. január 12. Kűrprogram

Páros műkorcsolya

2024. január 10. Rövidprogram

2024. január 11. Kűrprogram

Jégtánc

2024. január 12. Rövidprogram

2024. január 13. Kűrprogram

Az Európa-bajnokság hivatalos honlapja

Az Európa-bajnokság ISU-oldala

Program és eredmények hamarosan.

Az Európa-bajnokságot az M4 Sport (https://m4sport.hu/) és az Eurosport (https://www.eurosport.hu/watch/mukorcsolya/) élőben közvetíti.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X