moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 28.

„Izgalmas, eseményekkel teli, eredményes szezonfélév van mögöttünk!”

A 2023/2024-es versenyszezon feléhez közeledve arra kértük Bálint Csabát, a műkorcsolya ágazat sportigazgatóját, hogy értékelje az első szezonfélévet.

„Karácsony és újév közeledtével, visszagondolva a 2023/24-es versenyszezon 2023-as eseményeire és történéseire, elmondható, hogy versenyzőink, edzőink, versenybíróink, versenyszervezőink, és médiacsapatunk sem tétlenkedett, egy nagyon izgalmas, eseményekkel teli, eredményes első „szezonfélévet” tudhatunk magunk mögött” – kezdte az összegzést Bálint Csaba.

„Még mindannyian emlékszünk az augusztusi tesztverseny izgalmaira, mellyel kezdetét vette a 2023/24-es szezon, útjára engedve a műkorcsolya ágazat versenyzőit a szezon megmérettetései felé, egészen a 2024. évi Magyar Bajnokságig, amely december 16-án fejeződött be Turnovban. Szinte minden hétre, hétvégére jutott olyan verseny, olyan esemény, melyeken versenyzőink számot adhattak tudásukról és felkészültségükről. A tesztversenyt követően ISU Junior Grand Prix és Grand Prix-sorozatokon, ISU Challenger-sorozatokon, ISU naptáros nemzetközi versenyeken, klubversenyeken indultak versenyzőink és sokan a dobogó legkülönbözőbb fokain végezve fejezték be a versenyt. Korcsolyázóink összességében közel 100 érmet hoztak el a versenyek helyszíneiről. Nagyon büszkék vagyunk mindannyiukra, akik hozzájárultak ehhez a nagyszerű eredményhez. Szeretném megköszönni a versenyzőink elhivatottságát és a kőkemény munkájukat, az edzőink erőfeszítéseit, a versenybíróink elkötelezettségét, valamint a szülők bizalmát és erőfeszítéseit, melyek ezeket az eredményeket hozták a magyar műkorcsolyasportnak. Szinkronkorcsolya-csapataink is kézzelfogható eredményre váltották már a felkészülésüket és szépen haladnak tovább a versenyszezon második felében megrendezésre kerülő, komoly megmérettetések felé.”

„Versenyzőink felkészülése Magyarország jégpályáin és külföldön történik, olyan műhelyekben, ahol minden adott ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérhessék. Korcsolyázóink összességében több ezer órát töltöttek el a jégpályán, és akkor még nem is említettük a jeges edzések mellett elengedhetetlen száraz edzéseket és kiegészítő foglalkozásokat. Olyan életmód és elkötelezettség ez, amely tiszteletet érdemel, rengeteg lemondással és áldozatvállalással jár mindenki részéről, ugyanakkor nagyon sok tapasztalatot, élményt is nyújt minden résztvevőnek. Versenyzőink túl vannak a válogatóversenyek izgalmán, a válogatási elveknek megfelelően pedig hamarosan kihirdetése kerül az a keret is, akik a közelgő ISU Bajnokságokon és egyéb kiemelt versenyeken (pl. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok) versenyezhetnek Magyarország képviseletében. Utánpótlás versenyzőink eredményesen teljesítették a Héraklész-keret feltételeit és bővítették a keret létszámát” – mondta Bálint Csaba.

 „Versenyszervező csapatunk nagyon komoly munkát végzett a félév során, túl vagyunk már egy ISU Junior Grand Prix, egy ISU Challenger Series (Budapest Trophy), valamint egy ISU naptáros nemzetközi verseny (Mikulás Kupa) megrendezésén, és gőzerővel készülünk a januári ISU Szinkronkorcsolya Challenger Series (SEAT Budapest Cup) megrendezésre. Az eddig lebonyolított versenyek – az ISU, versenyzői, bírói, edzői visszajelzések alapján – nagyon jól sikerültek, és reményeink szerint hasonló szervezéssel várhatjuk a résztvevőket a jövőben is.”

„Néhány új projektet is elkezdünk előkészíteni, figyelmet fordítva az edzőképzésre, más ISU tagokkal való többoldalú együttműködésre, orvosi protokoll felállítására, és még sorolhatnánk azokat a kezdeményezéseket, melyek versenyzőink biztonságos, kiegyensúlyozott, sokoldalú felkészülését hivatott szolgálni és a jövőben is megalapozza az eredményes munkát. Visszatekintve tehát az elmúlt időszakra elmondható, hogy nem unatkoztunk, egy igencsak pörgős, vidám, de sajnos szomorú pillanatokat is megélő, eseménydús első szezonféléven vagyunk túl. Szeretnék mindenkinek, akik részt vesznek a műkorcsolyasport munkájában Boldog Karácsonyt kívánni. Ugyan a karácsonyi és az újévi ünnepek során is folytatódik majd a felkészülés, hiszen a versenyszezon nem áll meg, de egy kis szusszanásra talán mégis futja” – zárta gondolatait a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

HUNSKATE MEDIA

Fotó: Németh Kata / Index

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X