moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 22.

Magyar páros a dobogó tetején Turnovban

December 14. és 16. között a csehországi Turnov adott otthont a Négy Nemzet Bajnokságának, melyen a visegrádi négyek országai, a házigazda Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia vett részt.

A nemzetközi versenyen és az ezúttal Csehországban megrendezett Magyar Bajnokságon 5 kategóriában 15 junior és senior korcsolyázónk mérettetett meg. Páros műkorcsolyában Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei, a hölgyeknél Schermann Regina, Zsembery Katinka és Zsirnov Daria, míg az uraknál Vlasenko Aleksandr és fivére, Vlasenko Aleksei. Jégtáncban Ignateva Maria és Szemko Dani, Hancock Lucy és Fourati Ilias, Csiszér Emese és Shapiro Mark, junior jégtáncban Szilágyi Villő és Jarács István.

„A magyar csapat versenyzői a nemzeti bajnoki cím mellett a 2024. évi Európa-bajnokságon való részvételért küzdöttek (a kontinensbajnokságnak január 7. és 14. között Litvánia második legnagyobb városa, Kaunas ad otthont).  Erős csapattal érkeztünk és nagyon jó programokat láthattunk versenyzőinktől, igaz kisebb-nagyobb hibákkal. A férfiak versenyében a magyar bajnoki címet elnyerő Vlasenko Aleksandr az összesített versenyben 4. lett, kűrjét lendületesen kezdte, a program második felének stabilabbá tétele pedig még sokat segíthet az Európa-bajnokságon való jó szerepléshez. Sok pont maradt a programban a 4NC-n. Testvére, Aleksei második lett az országos bajnokságon, összesítve pedig a 11. helyen végzett a négy nemzet viadalában” – kezdte a rangos megmérettetés összegzését Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

„Női versenyzőink utolsó állomásukra érkeztek a 2024. évi Európa-bajnokság válogatóversenyeinek sorában. Érezhető volt a küzdeni akarás és a versenyszellem mindegyik versenyzőnknél. A programok nem voltak teljesen tiszták, itt is maradt több pont mind a rövidprogramokban, mind a kűrben. Az országos bajnoki címet Schermann Regina szerezte meg, míg a második helyezett Zsirnov Daria lett, a dobogó harmadik fokára pedig Zsembery Katinka állhatott fel. A négy nemzet összesített versenyéről a 7., a 8., és a 10. helyezéseket hozhattuk el. A kontinensbajnokságon Schermann Regina képviseli hazánkat, Dariát és Katinkát tartalékként nevezzük.”

„Páros versenyzőink magabiztosan, nagyszerű programokat bemutatva nyerték meg a négy nemzet közös bajnokságát és egyúttal országos bajnokokként távozhattak Turnovból. Kaunasban Nekik is szurkolhatunk majd. Jégtánckettőseink is szépen szerepeltek, magyar bajnokként köszönthettük az Ignateva Mariia – Szemko Dani kettősünket, akik egy nagyon jól sikerült ritmustánc után a közös bajnokság összetett versenyében a 2. helyen álltak. Sajnos a kűrben elég volt egy kis hiba a twizzlisorban, hogy a 4. helyen fejezzék be a versenyt. Reméljük, hogy az Európa-bajnokságon – ahol újra drukkolhatunk Nekik – hibátlan programot láthatunk tőlük. A Hancock Lucy – Fourati Ilias kettős igen tetszetős ritmustáncot mutatott be nagyszerű kosztümben és a kűrprogramjukat is stabilan adták elő. Az újonnan összeállt Csiszér Emese – Shapiro Mark kettősünk is szépen, kiegyensúlyozottan teljesített az országos bajnokságon. A kontinensviadalon két jégtánckettőssel vehetünk részt, Mariia és Daniel, valamint Lucy és Ilias utaznak, míg Emese és Mark tartalékként kerül nevezésre. A junior kategóriában induló jégtánckettősünk – Szilágyi Villő és Jarács István – korkedvezménnyel indulhattak ebben a kategóriában, ők még „Advanced Novice” kategóriában versenyeznek, de egy mutatós és jól összetett ritmustánccal és a kűrprogram kiterjesztésével megállták a helyüket a juniorok között is” – folytatta az értékelést Bálint Csaba.

„Összességében elmondható, hogy van még min dolgoznunk az Európa-bajnokságig, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a programok stabilabbak legyenek, magasabb GOE és komponens pontszámokkal kerüljenek értékelésre a hamarosan kezdődő 2024-es kontinensviadalon” – bizakodott a műkorcsolya ágazat vezetője.

EREDMÉNYEK

NÉGY NEMZET BAJNOKSÁGA

Csehország – Turnov, 2023. december 14-26.

Női műkorcsolya

  1. Schermann Regina (133,71 pont)
  2. Zsirnov Daria (129,73 pont)
  3. Zsembery Katinka (121,44 pont)

Férfi műkorcsolya

  1. Vlasenko Aleksandr (189,29 pont)
  2. Vlasenko Aleksei (125,89 pont)

Páros műkorcsolya

  1. Pavlova Maria & Sviatchenko Aleksei (196,18 pont)

Jégtánc

  1. Ignateva Mariia & Szemko Dani (162,32 pont)
  2. Hancock Lucy & Fourati Ilias (145,48 pont)
  3. Csiszér Emese & Shapiro Mark (141,29 pont)

Junior jégtánc

  1. Szilágyi Villő & Jarács István (83,31 pont)

MAGYAR BAJNOKSÁG 2024

Csehország – Turnov, 2023. december 14-26.

Női műkorcsolya

  1. Schermann Regina
  2. Zsirnov Daria
  3. Zsembery Katinka

Férfi műkorcsolya

  1. Vlasenko Aleksandr
  2. Vlasenko Aleksei

Páros műkorcsolya

  1. Pavlova Maria & Sviatchenko Aleksei

Jégtánc

  1. Ignateva Mariia & Szemko Dani
  2. Hancock Lucy & Fourati Ilias
  3. Csiszér Emese & Shapiro Mark

Junior jégtánc

  1. Szilágyi Villő & Jarács István

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X