moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 15.

Négy Nemzet Bajnoksága: az esztendő utolsó megmérettetése

December 14. és 16. között a csehországi Turnovban rendezik a Négy Nemzet Bajnokságát, melyen a visegrádi négyek országai, a házigazda Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia vesznek részt.

A nemzetközi versenyen és az ezúttal Csehországban megrendezendő Magyar Bajnokságon 5 kategóriában 15 junior és senior korcsolyázónk méri össze a tudását. Páros műkorcsolyában Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei, a hölgyeknél Schermann Regina, Zsembery Katinka és Zsirnov Daria, míg az uraknál Vlasenko Aleksandr és fivére, Vlasenko Aleksei. Jégtáncban Ignateva Maria és Szemko Dani, Hancock Lucy és Fourati Ilias, Csiszér Emese és Shapiro Mark, junior jégtáncban Szilágyi Villő és Jarács István.

„A Négy Nemzet – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közösen rendezett Országos Bajnoksága, melyen többek közt a 2024. évi bajnoki címek nyerhetők el, a csehországi Turnovban kerül megrendezésre. A 4NNC-t a résztvevő országok rendezik forgó rendszerben, tavaly Magyarország volt a rendező, ebben a versenyszezonban Csehország, jövőre Lengyelország, azt követően pedig Szlovákia következik. A közös bajnokságnak természetesen van összevont eredménye, ám mivel a nemzetek országos bajnoksága kerül megrendezésre, minden ország megtartja az országos bajnoki eredményhirdetését is. A nemzetek versengésének eredménye, melynek alapja a nemzetek összevont helyezése a 4NNC-n, az utolsó versenyszám eredményhirdetését követően derül ki. A nemzetek versenyének győztese elviheti a győztesnek járó vándorkupát, melyre felkerül a nemzet neve és a kupa nemzethez kerülésének dátuma” – kezdte a felvezetést Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

„Magyarország 2014-ben csatlakozott az akkor még három nemzet közös bajnokságához, hozzájárulva ezzel a visegrádi négyek közös bajnokságának végleges formába öntéséhez. A közös bajnokság főleg a felnőtt kategóriákban kerül megrendezésre, de jégtánc és páros műkorcsolya sportágakban a junior korosztály is versenyez. A 2024. évi 4NNC-n hazánk népes mezőnnyel vesz részt, hiszen elindul a versenyen az ISU GP-döntőben 4. helyezett párosunk, 3 felnőtt és 1 junior jégtánckettősünk, 3 női versenyzőnk és 2 férfi versenyzőnk is. A 4NNC a magyar női mezőny válogatóversenye a 2024. évi Európa-bajnokságon való részvételért folyó küzdelemben. A megmérettetés mezőnye rendkívül erősnek mondható. A résztvevők már megmutatták magukat a 2023/24-es versenyszezon versenyein, így garantált, hogy igen magas színvonalú programokat láthatunk majd” – vélekedett Bálint Csaba.

NÉGY NEMZET BAJNOKSÁGA – MŰKORCSOLYA ÉS JÉGTÁNC MAGYAR BAJNOKSÁG

Csehország – Turnov, 2023. december 14-16.

Női műkorcsolya

Schermann Regina

Zsembery Katinka

Zsirnov Daria

Férfi műkorcsolya

Vlasenko Aleksandr

Vlasenko Aleksei

Páros műkorcsolya

Pavlova Maria & Sviatchenko Aleksei

Jégtánc

Ignateva Mariia & Szemko Dani

Hancock Lucy & Fourati Ilias

Csiszér Emese & Shapiro Mark

Junior jégtánc

Szilágyi Villő & Jarács István

 

Az eredmények itt érhetők el

Ingyenes live stream a versenyről

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X