moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. november 9.

Ismét fordított – Volvo Open Cup

Kűrjével a második válogatóversenyt is megnyerte, így már csak egy hajszál választja el Csernoch Andrást attól, hogy életében először Európa-bajnoki résztvevő legyen. A nőknél a rövidprogram után Láng Júlia áll a legjobb pozícióban a magyarok közül Rigában.

Büszke ugyan nem lehet a rigai Volvo Open Cupon nyújtott teljesítményére Csernoch András, hiszen a rövidprogram után a kűrben is sokat hibázott: mindjárt a program elején leszimplázta, illetve leduplázta két lutzát, de aztán több tripla ugrást mutatott be, mint Maszljanko Alexander, így a Halloween Cup után ismét megelőzte őt. Ezzel a Sebestyén Korcsolya SE versenyzője a kontinensviadalra kiírt második válogatóversenyt is kipipálhatja, de tudja, hogy a decemberi Négy Nemzet Bajnokságon, amely az országos bajnokság egyben, még bizonyítania kell, hogy ott a helye az Eb-csapatban. A két fiú a 14. és 15. helyen fejezte be a versenyt.

Három ide, három oda – mondhatnánk a junior lányok kűrjéről, ugyanis bár ők is messze voltak a hibátlan produkciótól, míg Szigeti Bernadett három helyet hátracsúszott, Krizsanovszki Lili három helyet javított. A két lány közti különbség mindössze pár tized pontra csökkent, és Betti a 15., Lili a 16. helyen zárt a 31 fős mezőnyben.

 

Izgalmakból a női versenyben sem volt hiány, ahol Láng Júlia és Tóth Ivett másodszor mérhette össze erejét. Ugyan a rövidprogramban ezúttal Julcsi a tripla-tripla helyett a tripla-dupla kombináció mellett döntött, a lutza pedig hiányos volt, a Halloween Cup után megint ő bizonyult jobbnak, és a 10. helyről várhatja a folytatást. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy kényelmes előnyre tett volna szert, hiszen a 13. helyen csupán másfél pontra van tőle Ivett, akinek tripla-tripla kombinációját és tripla lutzát is erősen hiányosnak ítélte, így visszaminősítette a technikai panel.

Velük ellentétben Medgyesi Fruzsina mind szólóugrását, mind kombinációját tökéletesen kivitelezte, sőt, lépéssorára a legmagasabb, 4-es szintet kapta, amit rajta kívül csak a versenyt vezető finn Emmi Peltonen és az 5. helyen álló olasz Lara Naki Gutmann mondhat el magáról a 28 lány közül. Sajnos az axelt rontotta Fruzsi, és az egyik forgásában is elszállt, így a 22. helyről hajrázhat.

Szombaton a novice lányok programja után magyar idő szerint 18 órakor kezd Fruzsi csoportja, majd kiderül, hogy Ivett kerül-e közelebb hatodik Eb-jéhez, vagy Julcsi a második válogatót is megnyeri, és januárban jó eséllyel már a felnőttek között bizonyíthat első kontinensviadalán.


Eredmények

Élő közvetítés


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X