moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 28.

Hat érem Zágrábban – Golden Bear

Épphogy véget ért a Halloween Cup, műkorcsolyázóink már Zágrábból szállították az érmeket: utánpótlás-versenyzőink három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet zsebeltek be a Golden Bearen, ahol a szenior Csernoch András rövidprogramjában, a junior Krizsanovszki Lili pedig mindkét programjában új egyéni csúcsot korcsolyázott.

Már az első nap érmeknek örülhettünk a zágrábi Golden Bear versenyen: a cubs II (8 évesek) kategóriában a Halloween Cup bronzérmese, Incze Brigitta Éva a dobogó második fokára állhatott fel. Edzéstársa, a szintén a Sebestyén Korcsolya SE-t képviselő Széplaki Zsófia a 6., a Vasas SC versenyzője, Hiezl Emma a 8., az UTE korcsolyázója, Andrásik Kíra pedig a 10. helyet szerezte meg.

Incze Brigitta Éva

A basic novice fiúk (13 év alattiak) versenyében Rác Kolos (Vasas SC) a múlt hétvégi bronzérem mellé egy újabbat gyűjtött, de a napra a koronát Papp Vivien (Hoffmann Korcsolya Akadémia) tette fel, aki ezúttal nem talált legyőzőre a basic novice II-es korcsoportban. Ugyanitt Czakó Luca (Székesfehérvári Jégmadár) 10.-ként zárt.  

Cubs I-ben (9 évesek) Zhang Boglárka (SKSE) 6., basic novice III-ban Hartdégen Lili (SZJMA) 6., basic novice I-ben Kutasi Boglárka (Vasas SC) 9. helyet szerzett.

Papp Vivien a dobogó tetején

A pénteki napot a legkisebbek nyitották: a chicks I (7 évesek) korosztályban az SKSE versenyzői, Berstad Katrine Victoria és Pallagi Petra 6., valamint 10. helyen végeztek, míg a chicks II-ben (6 évesek) az UTE-t képviselő Józsa Laura 6. lett. Az intermediate novice (15 év alattiak) korosztályban Csaba Máté (Vasas SC) és a 11 éves Papp Vivien révén a fiúknál és a lányoknál is magyar aranyérem született – utóbbiaknál Talabér Zita (Pavuk SE) bronzérmet, Csombok Zsüliett (Jégcsillag SE) 8. helyet szerzett.

Pallagi Petra és Berstad Katrine Victoria edzőjükkel, Gór-Sebestyén Júliával

Ekker Léna, aki egy edzésen történt szerencsétlen ütközés következtében agyrázkódást kapott, ezért a Halloween Cupon még nem tudott részt venni, a mezőny egyik legfiatalabbjaként kiválóan mutatkozott be az advanced novice, azaz a 10–15 évesek kategóriájában. Az SKSE tízéves tehetsége a rövidprogram után a 11. helyet foglalta el a 30 lány közt, majd a kűrrel egy helyet javítva a legjobb tízben végzett – úgy, hogy a korcsolyázótudását és előadását tekintve az 5. helyre rangsorolták a bírók.

Ekker Léna és Gór-Sebestyén Júlia

Juniorjaink közül az ebben a korosztályban mindössze harmadszor pályára lépő Krizsanovszki Lili szerepelt a legjobban. A 14 éves versenyző, aki szintén Vidrai Szabolcs és Gór-Sebestyén Júlia tanítványa, a rövidprogramban hibátlanul mutatta be tripla lutz-dupla toeloop kombinációját, továbbá mindegyik forgását a legmagasabb, 4-es szinten teljesítette, ezzel hat ponttal megjavította eddigi egyéni legjobbját. Habár kűrjében már többet hibázott, öt tripla ugrást bemutatva arra is öt ponttal többet kapott, mint a Halloween Cupon, és a 8. helyet szerezte meg a 37 fős mezőnyben.

Krizsanovszki Lili és Csiszér Emese

Felnőtt műkorcsolyázóink számára jó felkészülési lehetőség volt a zágrábi megmérettetés a jövő heti, rigai verseny előtt, amely a következő válogatóverseny a januári Európa-bajnokságra. A férfiaknál Csernoch András (SKSE) hibátlan rövidprogramot mutatott be, amelyben ezúttal a lutzra nem tette rá a kombináció második ugrását, de aztán korrigált, és bizonyította: a tripla rittberger-tripla toeloop is jól megy neki. A Halloween Cupon elért eredményét bő két ponttal megfejelve a 10. helyről várhatta a folytatást – végül a 11. helyen fejezte be a versenyt, míg Maszljanko Alexander (Jégkorszak SE) 14.-ként zárt.

Csernoch András és edzője, Vidrai Szabolcs

Tóth Ivett (Vasas SC) egy rontott rövidprogram után a kűrben valamivel jobban szerepelt, és a 15.-ről a 12. helyre jött fel, Medgyesi Fruzsina (SKSE) pedig a 19. helyen végzett.


Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X