moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 22.

13 érem a Halloween Cup utolsó napján

Megőrizték helyüket, ezzel két bronzérmet zsebeltek be jégtáncosaink a Halloween Cup zárónapján, míg 6–9 éves műkorcsolyázóink öt arany-, három ezüst- és három bronzéremmel gazdagították a gyűjteményt. Így az idei versenyen összesen 23 magyar érmet ünnepelhettünk.  

Éremesővel zártuk az idei Halloween Cupot: a verseny utolsó napján műkorcsolyázóink és jégtáncosaink 13 érmet gyűjtöttek. Utóbbiak ehhez két bronzéremmel járultak hozzá: Monaghan Emily és Fourati Ilias a felnőttek, Leveles Réka és Balázs pedig az advanced novice mezőnyben állhatott dobogóra.

Habár Emily és Ilias a twizzle-sorára ezúttal nem kapta meg a legmagasabb, 4-es szintet, minden elemét szépen kivitelezte, így azokat igen jó minőségi pontokkal jutalmazták a bírók. A boldog dobogósok a kűr után úgy nyilatkoztak: minden céljukat elérték ezen a versenyen.

„A kűrben már tavaly megszereztük a vb-pontokat, de a ritmustáncban eddig ez még nem sikerült. Az, hogy most ezt is összehoztuk, továbbá mindkét programra az eddigi legjobb pontszámunkat kaptuk, és még érmet is nyertünk hazai közönség előtt, csodálatos érzés –  fogalmazott Ilias. – A ritmustáncot egyértelműen most futottuk a legjobban, és a kűr is a legenergikusabb előadásunk volt. Óriási élmény volt ebben a nagy csarnokban, ennyi versenyzővel együtt jégre lépni, ahogy az is, hogy a megérkezésünkkor átvehettük az új nemzeti válogatott szettet, amit nagyon köszönünk a szövetségnek. Az első Eb-válogatót kipipálhatjuk, a cél, hogy két hét múlva Rigában a következőt is megnyerjük.”

Monaghan Emily és Fourati Ilias a Finlandia Trophyn

Ehhez persze azért másik jégtánckettősünknek is lesz egy-két szava, amely Finnországban már megelőzte Emilyéket, most pedig tőlük nem egészen öt ponttal elmaradva a 4. helyen végzett. A szintén az Egyesült Államokban készülő Dozzi Leia és Valdez Michael a kűrben csupán egy ponttal kapott kevesebbet, mint rutinosabb honfitársaik, a technikai pontokat tekintve viszont egy hajszállal jobbnak is bizonyultak, így Rigában kiélezett csatára számíthatunk majd. Amellett, hogy a második Eb-válogatót már ők nyerjék meg, Leiáék szeme előtt egy másik nagyon fontos cél is lebeg.

„Mindkét programmal nagyon elégedettek voltunk. Örülünk, hogy a bírók is úgy látják, folyamatosan fejlődünk, és jó irányba tartunk, de persze még sok mindenen kell javítanunk. A ritmustáncban csak négy század pont kellett volna, hogy elérjük a vb-minimumot, így azt különösen oda kell majd tennünk Rigában” – összegzett Leia.

Dozzi Leia és Valdez Michael a Finlandia Trophyn

Fiataljaink is remekül helytálltak: a Leveles testvérek azután, hogy október elején Olaszországban igencsak elrontották a kűrt, most minden elemükön javítani tudtak, és ők is bronzéremnek örülhettek. A szintén az advanced novice mezőnyben induló edzéstársaik, Vargha Lilla és Lendvai Bence a 7. helyen fejezte be a versenyt, míg a basic novice-ok között versenyző Troján Eszter és Gallai Huba a 4. helyen zárt.

Leveles Réka és Leveles Balázs

Ugyancsak élete legjobbját futotta a juniorok között idén debütáló Kedves Katica és Saronov Fjodor (Sharonov Fedor): a novice párokhoz hasonlóan Hoffmann Nórával készülő kettős emeléseire, forgására és a twizzle-sorára is 4-es szintet kapott, ami nagy előrelépés az előző versenyeikhez képest. Remek kűrjükkel egy helyet javítottak, és a 11. helyen végeztek.

„A ritmustáncon még érződött, hogy izgulunk, azt kicsit visszafogottabban korcsolyáztuk, a kűrben viszont már elengedtük magunkat, és tudtuk élvezni, hogy ennyi ember kijött szurkolni nekünk. A koreográfiai lépéssorba mindent beleadtunk, de most még az első emelés is simán ment, pedig abból eddig mindig elég nehézkesen jöttem le. Nagyon örülünk, hogy amit éreztünk, az a pontszámokon is megmutatkozott. A ritmustáncban azért még van mit kitisztázni, úgyhogy azt különösen sokat fogjuk gyakorolni a következő versenyig” – mondta Katica, aki párjával három hét múlva Olmützben folytatja a szezont.

Kedves Katica és Saronov Fjodor

Műkorcsolyában az utolsó napon a legkisebbek révén voltunk érdekeltek, akik magabiztosan versenyezve 11 érmet gyűjtöttek be. Az SKSE-t képviselő Szentiványi testvérekkel, a 6 éves (mini chicks) Árpáddal és a 9 éves (cubs) Júliával ettől a szezontól már a korábbi Európa-bajnok Florent Amodio is foglalkozik, akit így vasárnap szintén a Vasas Jégcentrumban üdvözölhettünk. A Franciaországból ideérkező edző, valamint Gór-Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs is büszke lehetett tanítványaira, hiszen Árpi és Julcsi is aranyérmet nyert kategóriájában.

Az Európa-bajnok Florent Amodio boldogan fotózta tanítványát, Szentiványi Árpádot az éremosztón

Az SKSE többi kis tehetsége is remekelt: a 9 éves lányoknál Zhang Boglárka ezüstérmes lett Szentiványi Júlia mögött, ahogy a 7 évesek (chicks) közt is ketten állhattak dobogóra: Berstad Katrine Victoria ezüst-, Pallagi Petra bronzérmet szerzett. A 8 éveseknél (mini cubs) Incze Brigitta Éva, a 6 éveseknél pedig Tőkey Alíz örülhetett bronzéremnek, míg a 7 éves fiúknál – az Árpihoz hasonlóan egyedül versenyző – Kind Igor nyakába került aranyérem.

Cubs lányok éremosztó – 1. Szentiványi Júlia, 2. Zhang Boglárka

A 8 éves fiúknál Hoffmann Ábel (Jégcsillag SE) szintén vetélytárs nélkül nyert aranyat, a 9 éveseknél viszont a debreceni Jégkarc versenyzője, Kovács Deli Bende ukrán vetélytársát legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára. A 6 éves lányoknál a Jégkorszak SE-t képviselő Vidrai-Soltész Zoé hozta el az ezüstöt, így abban a korosztályban is két érmet ünnepelhettünk.

Cubs fiúk éremosztó – 1. Kovács Deli Bende

Szintén a legjobb tízben végzett a 6 éveseknél Józsa Laura (4. hely) és Major Gréta (5.), a 7 éveseknél Szekeres Zoé (4.), Bráth Hanna (6.), Lányi Aletta (7.), Kiss Iringó Nóra (8.), Kis Réka (9.) és Schall Natália Panka (10.), a 8 éveseknél Fülöp Szilvia (4.), Bődi Flávia (5.), Hiezl Emma (6.), Széplaki Zsófia (7.), Torbágyi Flóra (9.) és Szolnoki Zsófia (10.), a 9 éveseknél pedig Szigeti Dorina (6.), Soós Liliána (7.), Kutasi Nikoletta Beatrix (8.) és Tóth-Páldi Anna (10.).

Mini chicks éremosztó – 2. Vidrai-Soltész Zoé, 3. Tőkey Alíz

Versenyzőink összesen 23 érmet – nyolc aranyat, hét ezüstöt és nyolc bronzot – nyertek az idei Halloween Cupon, amely a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, dr. Vardanjan Gurgen szerint is óriási eredmény, hiszen 32 ország közel 330 korcsolyázója lépett jégre a négy nap során. 

„A juniorok és a felnőttek számára különösen fontos volt, hogyan szerepelnek itt, hiszen ez volt az ifjúsági olimpiai játékokra és az Európa-bajnokságra kiírt első válogatóverseny. Örömmel mondhatom, hogy mindenki jobban teljesített, mint az előző megmérettetésein, ami reményt ad arra, hogy szép fejlődési ívet futnak majd be a szezon során – nyilatkozta dr. Vardanjan Gurgen, aki a következő válogatókon, így a felnőttektől a rigai Volvo Open Cupon, a junioroktól pedig a Skate Celjén még jobb eredményeket vár. – De nemcsak a juniorok és a felnőttek, hanem a legkisebbek is nagyon jól szerepeltek, bízhatunk abban, hogy még sok örömet fognak okozni, sok érmet fognak hozni hazánknak.”

Chicks lányok éremosztó – 2. Berstad Katrine Victoria, 3. Pallagi Petra

Műkorcsolyázóink már a héten beválthatják az ágazati igazgató reményeit, csütörtöktől ugyanis Zágrábban folytatják, ahol utánpótlás-versenyzőink mellett Tóth Ivett, Medgyesi Fruzsina, Csernoch András és Maszljanko Alexander is pályára lép.


A programok itt nézhetők vissza: 1. rész, 2. rész 

Eredmények – Jégtánc 

Eredmények – Műkorcsolya

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X