moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 4.

Két érmet is hozott nekünk a Mikulás

A Mikulás Kupa második napján az Advanced Novice korosztály versenyzői és a szeniorok futottak kűrt. Szabó Cintia Advanced Novice kategóriában bronzérmes lett. Láng Júlia második helyezést ért el felnőttként.

Nagyon örülünk, hogy két érmet is sikerült szereznünk – foglalta össze a nap eredményeit Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató. – Advanced Novice kategóriában a lányoknál Szabó Cintia bronzérmes lett, felnőtt kategóriában pedig Láng Júlia ért el második helyezést, a szabad programot megnyerve. Sokkal jobban korcsolyázott, magabiztosabb volt, mint az utóbbi megmérettetéseken. Komoly reményre ad okot a mostani szereplése, hogy a következő válogató versenyen a csehországi Ostravában  rendezendő Négy Nemzet Bajnokságon – amely magyar bajnokság is egyben a maximumot mutassa mindabból, amire képes.” 

Az Advanced Novice kategória képviselői az utóbbi években rengeteget fejlődtek. Korábban nem láttunk náluk Dupla Axel és tripla ugrásokat. Ma már a mezőny készen áll erre, köztük a magyarok is. Hortobágyi Dominik hatodik helyezést ért el. Fiatal versenyzőnk teljesítménye folyamatos fejlődést mutat. Jövőre junior kategóriában indul majd. 

A senior férfiak is jégre léptek. Ebben a kategóriában két versenyző képviselte Magyarországot: Csernoch András és Böröcz Máté. András rövidprogramja nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a tegnapi egy összeszedettebb kűr program volt. Mindössze egyetlen hiba elkövetésével, hatodik helyezést ért el.  “Jelen pillanatban úgy ítélem, egyedüliként pályázik az Európa-bajnoksági indulásra. Folyamatosan fejlődik, az edzéseken egyre szebben dolgozik. Reményeink szerint az Eb-n is a legjobb formáját mutatja majd” – állapította meg az ágazat vezetője.

A senior nők között Medgyesi Fruzsina a hetedik helyen végzett, a férfiaknál Böröcz Máté tizedik lett.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X